Fintech

Tysk Two-konkurrent henter 130 millioner kroner

Berlin-baserte Mondu fyller på kassen i en utvidet serie A-runde som nå totalt har passert en halv milliard.

Berlin-baserte Mondu ble startet av Malte Huffmann, t.v., Gil Danziger og Philipp Povel
Berlin-baserte Mondu ble startet av Malte Huffmann, t.v., Gil Danziger og Philipp Povel
Publisert Sist oppdatert

Utsatt betaling for bedrifter, såkalt B2B BNPL, er et av få fintech-områder der investorene fortsatt ikke har store problemer med å åpne lommeboken.

I fjor hentet konkurrentene til norske Two et sted mellom 1,5 og 2 milliarder kroner.

Støttet av Valar Ventures

En betydelig del av de pengene har kommet tyske Mondu til gode.

Selskapet ble startet av trioen Malte Huffmann, Philipp Povel og Gil Danziger så sent som i 2021. I oktober samme år hentet selskapet cirka 140 millioner kroner i en seed-runde.

I mai i fjor var det så dags for første del av serie-A-runden. Den var på 420 millioner kroner og var ledet av Peter Thiels Valar Ventures og et annet amerikansk investeringsselskap, Fintech Collective. Disse selskapene har også tatt brorparten den siste runden.

I fjor høst, tok selskapet i tillegg opp et lån på drøyt 200 millioner kroner fra den tyske banken Vereinigte Volksbank Raiffeisenbank, VVRB for å finansiere den fortsatte veksten.

Har hentet nesten ni ganger så mye

Med en kapitaltilførsel på rundt 900 millioner på litt over et år, bør Mondu dermed være det best kapitaliserte selskapet av de rundt titalls konkurrentene til Two.

Til sammenligning har Two, i hvert som er kjent, hentet litt over 100 millioner kroner. Cirka 30 millioner helt i oppstarten, da blant annet Sequoia Capital kom inn, og deretter drøyt 80 millioner kroner gjennom to såkalte slip-avtaler.

– BNPL for bedrifter har etablert seg som et verdifullt verktøy som lever opp til bedriftskundens forventninger gjennom å tilby en checkoutløsning med forbrukeropplevelse og fleksible betalingsmåter, sier medgründer og med-sjef Philipp Povel til Tech EU.

– Vi er overbevist om at etterspørselen etter BNPL for B2B-markedet vil vokse dramatisk i 2023, legger han til.

Spiller på hver sin banehalvdel - foreløpig

Sistnevnte er nok Two-sjef Andreas Mjelde helt enig i. Tidligere denne uken kunne han melde at Two har inngått en samarbeidsavtale med kredittforsikringsselskapet Allianz Trade og investeringsbanken Santander CIB med målet om å kunne tilby utsatt betaling til store, multinasjonale bedrifter.

– Det vi kan få til sammen med Allianz Trade og Santander er det ingen av våre konkurrenter som er nær av kunne gjøre i dag, sa Mjelde til Shifter.

Han har tidligere også uttalt at han foreløpig er helt komfortabel med konkurransesituasjonen og han så langt ikke har sett på de andre b2B BNPL-selskapene som trusler.

Om vi tar Mondu så stemmer det. Markedsoverlappet er minimalt. Two har Norge og Storbritannia som hovedmarkeder og kunder også i Sverige. Mondu derimot har Tyskland som hjemmemarked og virksomhet også i Østerrike og Nederland.

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS