FinSHIFT 19.10.2022

Tror på tydeligere bærekraftsrolle for bankene

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Maria Archontoulis, Senior Strategic Partnership Manager i DNB.

Hva går jobben din ut på?

Å identifisere startups som har en strategisk fit med DNB og som vi kan inngå win-win-samarbeid som øker vår innovasjonskraft. Det kan være gjennom nye funksjoner i våre produkter eller tjenester, levere bedre kundeopplevelser eller ta nye posisjoner. En stor del av jobben min går ut på å profesjonalisere samarbeidet mellom corporates og startups. Jeg leder også DNB NXT Accelerator fra DNBs side, et program vi gjør sammen med Startuplab.

Hva er det mest spennende prosjektet du har jobbet på så langt?

Nå i det siste, må jag si samarbeidet vi har med Celsia, de deltok i DNB NXT Accelerator i 2021 og fikk tildelt ett team fra banken som utarbeidet en pilot og som vi nå skal utvide. Her gikk DNB Ventures også in og investerte, så det har blitt en ledestjerne i det å jobbe med startups i DNB.

Hva gjør bankene om tre år som de ikke gjør i dag?

Jeg tror vi har tatt en tydeligere rolle og har «produktifisert» bærekraft ut mot bedriftskundene. Integrert finans har også blitt mye mer modent, og vi kommer nok til å se flere finansielle tjenester i ulike typer kundereiser.

Kan du fortelle noe om deg selv vi ikke kan lese på Linkedin?

Jeg brenner veldig for likestilling og inkludering, og bruker ofte min stemme både privat og profesjonelt i samfunnstemaer som berører menneskelige rettigheter.