FinSHIFT 23.03.2022

Tror på sparing med begrensninger

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Madeleine Bjørnestad Røed og Christine Kvaalen i Stack by me

Hva er saken?

Madeleine Bjørnestad Røed og Christine Kvaalen, som står bak investeringsappen Stack by me, melder at man ikke lenger bare kan lære seg om investeringer i appen, men at den nå også er klar for å tilby fondshandel.

Til å begynne med skal selskapet åpne for handel tilknyttet Stavanger-selskapet Trac Services. Etter sommeren håper gründerne at søknaden om å bli verdipapirforetak er blitt godkjent. Da skal selskapet gå videre med å også tilby aksjehandel.mm

Hvorfor er dette interessant?

Stack by me retter seg mot dem som har lite eller ingen erfaring av investeringer.

– Befinner du deg så tidlig i investeringsreisen, orker du ikke å begynne å tenke på å velge mellom 20 globale indeksfond. Vi skal tilby to - de som er billigst og best, sier daglig leder Madeleine Bjørnestad Røed til Shifter.

Dermed har de valgt en tilnærming som skiller seg fra etablerte bankers fondstilbud, er nesten den totale motsatsen til Nordnets enorme tilbud av fond og ETF-er, og er mye smalere enn Kron, som også vender seg til litt av de samme kundene.

Stack by me skal ikke tilby mer enn 130 fond, men har en langsiktig ambisjon om gi kundene mer informasjon om hvert enkelt fond enn hva konkurrentene gjør i dag.

– Store institusjonelle investorer får høre pitchen om hvorfor et fond er bra? Det synes vi småinvestorer også skal få mulighet til. Det vil vi endre på og håper at fondshusene vil være med på, sier Røed.

Hva er konsekvensen?

At dilemmaet med å velge øker med antallet valgmuligheter, er ikke noe nytt. Selv for den mest ihuga fondsspekulant, er det enorme utvalget hos eksempelvis Nordnet noe å bite i.

Røed og medgründer Christine Kvaalen vil begrense seg til to aktive og to passive fond i hver kategori og hver geografi. Det krever en enorm fingerspitzengefühl i valget av fond, for å gi kundene best tenkbare muligheter til avkastning.

Stack by me kan bli et interessant eksperiment for å finne ut om «less is more» er et godt prinsipp i fondsmarkedet.

Relaterte saker

Denne gründerduoen skal kapre fondskunder ved å tilby færre valgmuligheter
→ (+) Hentet millioner til «Instagram for aksjehandel»: Slik skal de få flere kvinner til å investere