FinSHIFT 20.04.2022

Tror på økt samarbeid for å oppnå stordriftsfordeler

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Espen Kjølberg, administrerende direktør i Sparebank 1 Utvikling

Hva går jobben din ut på?

Min jobb er å lede en kompetansebedrift med 600 medarbeidere og sterke fagmiljøer innen IT, marked, forretningsstøtte, betaling og finansiering. Vi skaper verdi for SpareBank 1-bankene ved å forstå deres behov og omsette dette til gode løsninger og brukeropplevelser, for både kundene og bankene selv. I tillegg støtter vi bankene med ulike funksjoner slik at de kan være lokale og selvstendige, men likevel ha farten og styrken til en nasjonal bankgruppering. Et eksempel er felles markedsføring.

Hva er det mest spennende prosjektet du har jobbet på så langt?

Jeg har vært heldig og fått jobbet med mange spennende prosjekter. Jeg tror det mest spennende de siste 10 årene var da vi gikk fra en monolitt av en nettbank, til å legge grunnlaget for dagens mobil- og nettbank med distribuert arkitektur og mikrotjenester. Dette prosjektet dannet også grunnlaget for å kunne jobbe agilt i kryssfunksjonelle team, og markerte starten av SpareBank 1s satsning på inhouse utvikling i stedet for konsulentdrevet utvikling.

Hva gjør bankene om tre år som de ikke gjør i dag?

Jeg tipper at de er enda bedre på å være personlige i det digitale, og så antar jeg at det samarbeides enda mer på tvers for å oppnå stordriftsfordeler.

Kan du fortelle noe om deg selv vi ikke kan lese på Linkedin?

Jeg er veldig glad i å stå på ski og brett! Skal du treffe meg på det blideste – da er det i bakken. Ellers er jeg glad i koble av hjemme med å ta på arbeidsbuksa og holde på med litt puslerier.

LES OGSÅ
→ (+) – Det finnes mange bra tech-selskaper, men de må finne sin plass inn i en verdikjede