FinSHIFT 21.09.2022

Tror innovative bankløsninger vil skyte ny fart

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Ronny Smolan, administrerende Direktør i SpareBank 1 Kreditt.

Hva går jobben din ut på?

Jeg leder produktselskapet som er ansvarlig vinner i markedet for usikret kreditt i Norge. Distribusjon skjer både gjennom eierbankene i SpareBank 1 og andre partnere. Selskapet har gjennomført et ekspansivt vekstprogram hvor det på fire år gått fra 45 til 75 ansatte med ulik type spesialistkompetanse innen forbrukerfinansiering.

Hva er det mest spennende prosjektet du har jobbet på så langt?

De siste årene har den omfattende endringsreisen fra å være et rent kredittkortselskap til å bli markedsledende også på refinansiering og usikrede nedbetalingslån vært utrolig spennende. I tillegg jobbes det med nye strategiske initiativ som er konfidensielle enn så lenge, så stay tuned…

Hva gjør bankene om tre år som de ikke gjør i dag?

Jeg er en av de som tror på «Gartner`s hype cycle» og tipper derfor på at noe av det vi er i «disillusionment»-fasen på nå, plutselig vil realiseres med en litt annen form og innhold enn vi først trodde var mulig.

Det kan være at løsninger for biometri og friksjonsfri betaling plutselig kan løses på en kosteffektiv måte eller at det kommer prismodeller på «banking-as-a-service» som gjør at det vi kjenner i dag som prising per produktkategori som lånerente, sparerente og forsikringspremie etc. endres.

All ny utvikling avhenger selvfølgelig av hva regulerende myndigheter mener er samfunnsnyttig, noe som er bra og viktig. Jeg tror at de grunnleggende behovene som bankene dekker er de samme om tre år, men at måten de løses på endrer seg i takt med teknologiutviklingen og folks økte krav til enkle og gode digitale løsninger.

Kan du fortelle noe om deg selv vi ikke kan lese på Linkedin?

Det jeg innser nå at jeg har reklamert alt for lite for, er at jeg og familien med kone, to døtre og en samojedhund nyter ferier og ledige helger på ei fantastisk hytte som ligger på det stedet i Norge som har flest observasjoner av uidentifiserte flygende objekt. Fjellområdet har til og med fått sitt eget UFO Observatorium, nemlig vakre og mystiske Hessdalen i Trøndelag.