FinSHIFT 01.03.2023

Tror det snart er unødvendig å snakke om produkter som grønne

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Jan-Eilert Nilsen, bærekraftansvarlig i SpareBank 1 SMN

Hva går jobben din ut på?

Jeg har jeg ansvar for å utvikle konsernetskunnskapsgrunnlag og strategi for bærekraft. Det er også en del av mitt ansvar å lede arbeidet i konsernets ESG-komité og bistå i kundeakkvisisjon, samt representere konsernet på relevante møteplasser og nettverk.

Hva er det mest spennende prosjektet du har jobbet på så langt?

I min rolle som bærekraftansvarlig er jeg så heldig å få jobbe med et stort spekter av store og små prosjekter. Det mest spennende prosjektet har allikevel vært å forme og gi rollen som bærekraftsansvarlig i et stort finanskonsern relevant innhold.

Hva gjør bankene om tre år som de ikke gjør i dag?

Det vil være overflødig å snakke om grønne produkter, arbeidsplasser og næringer, fordi bankene leverer gode kundeopplevelser og løsninger som naturlig ivaretar samfunnets krav og forventninger til ansvarlighet knyttet til klima, sosiale forhold og selskapsstyring.

Kan du fortelle noe om deg selv vi ikke kan lese på LinkedIn?

Jeg lar meg imponere av folk som står opp for saker de brenner for, men forstår ikke hvordan klimaaktivister kan tro at de aksjonsformene vi er vitne til i dag gagner saken. Det gjør trolig vondt verre.