FinSHIFT 16.03.2022

Stripes interesse for krypto gjenoppstår

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Brødrene Patrick og John Collison, gründere av Stripe,

Hva er saken?

I 2014 ble den irsk-amerikanske betalingsgiganten Stripe et av de første selskapene som åpnet opp for å støtte kryptovaluta.

Fire år senere ble satsingen lagt ned, først og fremst på grunn av bristende interesse fra butikker og kunder.

Ytterligere fire år senere er selskapet nå tilbake på kryptoarenaen. I forrige uke meddelte selskapet at det innleder et samarbeid med den Bahamas-baserte kryptobørsen FTX, som regnes som en av de viktigere ved siden av Binance og Coinbase.

I januar 2022 var den gjennomsnittlige daglige handelen i digitale eiendeler på 14 milliarder dollar.

Stripe har tatt frem et API-basert «tool kit» for krypto. Det vil utgjøre grunnlaget i den onboarding- og identifisering. og betalingsløsning Stripe bygger for FTX. I tillegg skal FTX bruke Radar, et annet Stripe-produkt, for å oppdage svindel.

«Vi ønsker at FTX skal bli et troverdig, mainstream varemerke, sier Tristan Yver, strategisjef i FTX i en pressemelding.

Hvorfor er dette interessant?

Det må nok sies å være et tegn i tiden når et selskap som Stripe bestemmer seg for å restarte kryptovirksomheten. Samtidig er det kanskje ikke helt overraskende når selskaper som Paypal, Visa og Block har tatt skritt i den samme retningen i løpet av det siste året. Ingen av disse gigantene vil risikere å henge etter konkurrentene.

Med tanke på populariteten til Stripe som betalingsløsning, er det også slik at en kryptobørs som tar i bruk Stripe for å la kundene overføre penger til kryptoinvesteringene, og også ta dem ut og veksle dem til vanlig valuta, vil kunne nyte godt av troverdigheten til selskapet.

Hva er konsekvensen?

At kryptovalutaer og andre digitale eiendeler blir stadig mer etablerte som investeringsobjekter, er det liten tvil om.

Stripe-avtalen er ikke den første og garantert ikke den siste vi får se i 2022, som tar krypto enda et steg nærmere den etablerte betalingsbransjen,

Det finnes jo et par andre mer lokale eksempler fra 2022 som skal gjøre kryptoverden mer tilgjengelig for folk flest.

I januar meddelte den norske lommeboksappen Settle at selskapet skulle innlede et samarbeid med Coinbase.

I februar lanserte så utfordrerbanken Lunar sin egen kryptoplattform Block. Foreløpig bare i Danmark, men den skal komme til Norge også.

Relaterte saker

Stripe tilbake på kryptosporet (Insider Intelligence)
FTX og FTX US bytter til Stripe for betaling og ID-verifisering (Stripe)
→ (+) Nå blir Settle også krypto-app – innleder samarbeid med Coinbase
Lunar lanserer kryptoplattform i Danmark