HARDWARE

Strategiske partnere reddet Huddlys vekst

Inntektene i andre kvartal økte med 67 prosent til 106,6 millioner kroner for nettkamera-produsenten Huddly. Tross veksten endte driftsresultatet på minus 11,5 millioner kroner.

Alexander Woxen har presentert sitt andre kvartalsresultat etter at han tok over som daglig leder i Huddly.
Publisert Sist oppdatert

Selv om inntektene har økt kraftig for Huddly, bidrar økte lønnskostnader og global komponentbrist til at bunnlinjen for kvartalet ender i minus.

De operasjonelle utgiftene økte fra 11,9 millioner kroner i Q2 2021 til 31,7 millioner kroner i år. Da hjalp det ikke at bruttogevinsten i andre kvartal endte på 41, 1 millioner kroner sammenlignet med 34,4 millioner kroner samme periode i fjor.

Når også avskrivnings- og amortiseringskostnader økte, endte derfor driftsresultatet (EBIT) på minus 11,5 millioner kroner, sammenlignet et overskudd på 7,6 millioner kroner i andre kvartal 2021.

Bruttomarginen sank fra 54 prosent til 39 prosent år-over-år. Ifølge selskapet kommer dette av en kombinasjon av økte komponentkostnader og en flat utvikling i salget via kanaler. Redningen har vært en kraftig bedring av salget gjennom strategiske partnere,

– En vekst på 67 prosent år-over-år er en sterk prestasjon i et marked som er preget av verdikjedeforstyrrelser, inflasjon og økonomisk usikkerhet, sier daglig leder Alexander Woxen i Huddly i en uttalelse.

Han legger til:

– Vi er ikke fornøyd med marginutviklingen og tatt grep for å forbedre resultatene. Fremover er det øverste prioritet å gjenetablere veksten i kanalsalg med en styrket kommersiell organisasjon.

En som skal bidra til dette er selskapet nye kommersielle direktør, Daniel Johansson, som begynte nå i august. Han har over 20 års erfaring fra internasjonalt salg i blant annet Tandberg, Cisco, Avaya og Conax.

Selskapet håper også at lanseringen av Speaker Framing, en kraftfull AI-software som automatisk filmer den eller de som snakker, i fjerde kvartal, skal bidra til nye inntekter. Det gjelder også selskapets nye intelligente flerkamerasystem, Huddly Studio, som lanseres på markedet neste år.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*