RESULTAT

Status quo for Axeptia i fjor, men nordisk satsing gir sjefen tro på forbedring i år

Nylig åpnet Danske Bank opp for Axeptias kreditthåndteringsverktøy i hele Norden. Nå regner fintech-selskapet med en betydelig bedre topplinje i 2023 enn i fjor.

Per Nestor Warp er gründer og daglig leder i Axeptia.
Per Nestor Warp er gründer og daglig leder i Axeptia.
Publisert

– Det er en veldig stor milepæl i Axeptias historie å lansere nordisk. Det har vært en drøm siden vi begynte. Det tar lang tid å komme i mål, men har man tålmodigheten er det mulig å lykkes, sier Per Nestor Warp, daglig leder i Axeptia.

Han er om mulig enda mer fornøyd nå enn i februar i fjor. Da ble det kjent at Axeptia var tatt inn som den aller første tredjepartsløsningen i Danske Banks bedriftsplattform District på det norske markedet.

Først i Norden

Erling Kristian Kjørsvik, global produkteier i Danske Bank mente at det var «den er den første kredittinnsikt- og kreditthåndteringsløsningen i en bedriftsnettbank, kanskje i verden», og la til at han i hvert fall ikke var kjent med noen løsning som lignet Axeptias.

– Nå blir vi faktisk også den første tredjepartsløsningen på Danske Banks District-plattform som blir lansert i alle nordiske land, sier Warp.

At det første året med Norge som testmarked har falt positivt ut, kommer frem i Danske Banks egen omtale av nyheten i begynnelsen av mai. Der sier Claus Harder, global sjef for Markets og Transaction Banking i Danske Bank:

– Tilbakemeldingene fra Norge er at når en virksomhet først har begynt å bruke løsningen, så kan de ikke være uten den.

– Har dere merket noe av at å ha blitt et selskap med nordisk tilstedeværelse?

– Ikke på omsetningstallene, men vi har allerede fått mange gode leads fra de andre landene, sier Warp.

Underskudd på nesten ti mill.

Det gjør at han regner med at 2023, når det skal oppsummeres, vil by på betydelig sterkere tall enn i fjor.

I de nylig publiserte regnskapet for 2022 kommer det frem at resultat før skatt endte med et underskudd på 9,68 millioner kroner. Det var marginalt større enn i 2021 da underskudd var på 9,53 millioner kroner.

Warp er likevel godt fornøyd med resultatet. Salgsinntektene økte med 1,3 millioner kroner sammenlignet med året for, men ettersom tilskuddene fra Innovasjon Norge var 1,5 millioner kroner lavere endte driftsinntektene snaut 200.000 kroner under 2021-nivået.

På kostnadssiden var forskjellen mellom 2021 og 2022 enda mindre. Selskapets driftsutgifter økte bare med 12.000 kroner.

– Som de fleste andre selskaper så vi nøye på kostnadene. Vi gjennomførte også noen besparelser som vil få effekt på resultatet i år, sier Warp.

Helt fokusert på Danske Bank

– Er samarbeidet med Danske Bank omfattende nok til å løfte inntektene i år, eller det aktuelt å se etter samarbeid med andre banker?

– Det er mer enn nok business i Danske Bank-samarbeidet, så vi er helt fokusert på det nå. Vi får jo også inn kunder og leads fra våre samarbeidspartnere innen inkasso og kredittopplysning, sier Axeptia-sjefen.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS