FINTECH

Startuplab og DNB fornyer samarbeid

De har vært partnere i syv år. Nå utvides akseleratorsamarbeidet med tre nye år.

Samarbeidspartnere. Fr.v. Per Einar Dybvik, CEO, Startuplab, Kristin Riise, Head of Innovation, DNB, Christina Wiig, Head of Corporate Partnerships, Startuplab og Maria Archontoulis, Startup partnerships, DNB
Publisert Sist oppdatert

To ganger i året tar Startuplab opp selskaper i det som har vokst til et av Norges største akseleratorprogram. Ved høstopptaket er DNB, og etter hvert også Fremtind, med som industripartnere.

Etter seks gjennomførte opptak sammen, er Startuplab og DNB NXT Accelerator så fornøyde med resultatet at de har forlenget avtalen i ytterligere tre år.

Har utviklet seg over tid

For Maria Archontoulis, ansvarlig for DNB NXT og partnerskap med startups, er det viktig å tenke langsiktig og ha kontinuitet i arbeidet med startup-økosystemet.

– Partnerskapet med Startuplab har utviklet seg over tid. Vi får tilgang til veldig mange av Norges mest attraktive nye oppstartsselskaper. I fjor ledet det til rekordmange samarbeid med startups i DNB NXT Accelerator, og en investering i Celsia, sier Archontoulis i en pressemelding.

Daglig leder i Startuplab, Per Einar Dybvik, peker på at samarbeid med etablerte bedrifter er utrolig viktig for at startups skal få validere produktet sitt, gjennomføre piloter eller få sin første kunde.

I den jobben har DNB vært en viktig partner, mener han.

– De jobber strategisk med ekstern innovasjon og har samtidig et perspektiv på hvordan de kan bidra til at gründerne lykkes. DNB har over mange år generøst bidratt med kompetanse og støtte til norske gründere uten at det stilles krav til at de skal velge DNB som bank, sier Dybvik i meldingen.

Blir mer aktiv i 100 pitches

Et resultat av den fornyede avtalen er at Startuplab går inn og skal lede konkurransen 100 pitches under Oslo Innovation Week sammen med DNB NXT.

Det er Tom Miskin, ansvarlig for Oslo Innovation Week og Nordics Lead i Oslo Business Region, glad for.

– Å legge Startuplab til teamet vil resultere i at økosystemet i Oslo får tilgang til et bredere nettverk og flere muligheter til å koble seg til internasjonale investorer og startups. Dette bidrar til å styrke Oslos posisjon på det globale startup-kartet og posisjonere Oslo Innovation Week 100 pitches sammen med de beste pitchekonkurransene i verden, sier Miskin.

Siden starten har nærmere 100 selskaper vært gjennom akseleratorprogrammet. Blant deltakerne som har blitt valgt ut av Startuplab, finner vi blant annet Kahoot, Otovo, Huddly, Zwipe, Remarkable, Ardoq, Attensi og Dune Analytics.

Listen til DNB NXT-delen av programmet er også navnkundig, men med et større fintech-fokus. Her finnes vi blant annet er de tre aktive investeringene til DNB Ventures: Fundingpartner, Unite Living og Celsia, men også Lucidtech, Axeptia, BizBot og Variable.

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilken bransje jobber du i?*