fintech

Stacc med gjennombrudd i Danmark

Fortsetter den nordiske ekspansjonen og innleder strategisk samarbeid med dansk storaktør.

Feirer samarbeidsavtale: F.v. Jan Robert Børhaug, produkteier Stacc, Robert Moen, prosjektleder Stacc, Ingeborg Vågsholm, Prosjekteier og daglig leder Stacc Insight, John Christiansen, Domenearkitekt SDC, Øystein Pettersen, sjefsarkitekt Stacc, Bodil Møller, prosjektleder SDC, Anne Bonde Kvorning, Produkteier SDC Jan Robert Børhaug, produkteier Stacc, Robert Moen, prosjektleder Stacc, Ingeborg Vågsholm, Prosjekteier og daglig leder Stacc Insight, John Christiansen, Domenearkitekt SDC, Øystein Pettersen, sjefsarkitekt Stacc, Bodil Møller, prosjektleder SDC, Anne Bonde Kvorning, Produkteier SDC
Publisert

Det strategiske samarbeidet er inngått med den danske leverandøren av kjernebanksystemer, SDC. Avtalen innebærer at Stacc skal levere en komplett saksbehandlingsløsning som kombinerer bedriftsanalyse og helhetlig kredittprosess til banker som benytter SDC sine kjernebankløsninger.

Avtalen er verd flere titalls millioner kroner, ifølge Stacc.

Hovedelementet i avtalen er BM Analyse, Staccs spesialistløsning for finansiell analyse, rådgivning og kredittprosesser for bedriftsmarkedet. Målet er at SDC skal kunne tilby sine kunder en fleksibel kredittløsning som gir bankene en forenklet og forbedret kredittprosess og som samtidig sikrer at regulatoriske krav, dokumentasjon og sporbarhet ivaretas på en effektiv måte.

Leveres først i Danmark

Løsningen skal til å begynne med leveres til SDCs danske kunder, men partene har et nordisk perspektiv på samarbeidet.

– SDC har en strategi om å bruke partnere i de tilfeller der det allerede finnes en god løsning i markedet og vi har spesialisert oss på integrasjoner mot tredjeparter. Nettopp derfor er vi glad for det mangeårige og gode samarbeidet, som har resultert i integrasjon av Rådgiver PM, Stacc sin tilsvarende løsning for privatmarkedet, og vi er svært fornøyde med å utvide samarbeidet til bedriftsmarkedet, sier Hilde Seljom, avdelingsdirektør i SDC i en pressemelding.

En av tre danske leverandører

SDC er en av tre nesten jevnstore danske leverandører av kjernebanksystemer, som alle er eid av finansinstitusjoner og har ikke til mål om å gå med overskudd. Ifølge omsetningstall fra 2021 var de to andre, BEC og Bankdata noe større enn SDC.

I Norge er SDC mest kjent som en den kanskje fremste konkurrenten til Tietoevry på kjernebanksystemer. Selskapet har gått på en kraftig smell i Norge, da hele Eika-gruppen med omtrent 50 banker, nå er i fred me å skifte over til konkurrenten.

– Vi er utrolig glade for å inngå denne avtalen og ser frem til et fortsatt strategisk og langsiktig samarbeid. Stacc har et av Nordens største kompetansemiljøer innenfor utvikling av løsninger for finansiell analyse og rådgivning og det er gledelig å oppleve at vi de siste årene har styrket vår posisjon som leverandør i flere nordiske land, sier Geir Nordrik, daglig leder i Stacc i en pressemelding.

Løsningen skal leveres som en skybasert SaaS tjeneste fra Stacc, basert på partnerskap med Orange Business Services og Microsoft Azure. Prosjektet starter våren 2023 og planlegges levert i flere faser utover i 2023 og tidlig i 2024.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Ja, takk!