Jens Glasø, daglig leder Spenn (Blockbonds)

Spenn Technology tilbake på børs neste uke

Etter å ha vært suspendert fra Nasdaq First Growth i København siden juni, har det norske fintech-selskapet fått beskjed om at handelen kan gjenopptas den 4. november.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har jobbet tett med Nasdaq i en positiv og kontruktiv prosess som nå er avsluttet, sier gründer Jens Glasø i en melding som ble publisert sent torsdag kveld.

Selskapet nevner også i meldingen at suspensjonstiden er blitt brukt til å utvide virksomheten i Zambia.

Selskapet inngikk i september en intensjonsavtale med The Zambia National Marketers Credit Association (Zanamaca) som innebærer at organisasjonens seks millioner medlemmer vil kunne onboardes på Spenn-plattformen. Dermed åpner seg en mulighet å kraftig kunne utvide dagens kundebase på 450.000 personer i landet.

Spenn har også inngått en intensjonsavtale om å kjøpe Kazang Zambia, som har det største betalingsterminalnettverket i landet.

Gikk på børs i februar

Det var i februar at Jens Glasø tok bakveien til børs med sitt selskap Blockbonds AS. Da ble det gjennomført et såkalt omvendt oppkjøp av det danske børsnoterte selskapet NP Investor, som overtok Blockbonds. Det sammenslåtte selskapet ble så omdøpt til Spenn Technnology.

Glasø har profilert selskapet som et slags Vipps for Afrika. I bunn og grunn har selskapet en målsetning om å gi mennesker i Afrika og Asia som mangler tilgang til bankkonto, mulighet til å få finansielle tjenester basert på blokkjede, via en en app på mobiltelefonen – blant annet lån, kryptohandel og pengeoverføringer på tvers av land.

Ble stoppet i juni

I slutten av april gikk børskursen i løpet av et par uker fra 55 danske øre til 7,95 kroner. Det gjorde Glasø til mangemilliardær på papiret. Gleden ble kortvarig. En drøy måned senere, den 8. juni, var aksjen nede på 2,16 danske kroner.

Da bestemte Nasdaq First North Danmark å trekke i bremsen og suspendere aksjen. Årsaken var at børsen trengte mer informasjon om hvilken virksomhet det nye selskapet skulle bedrive sammenlignet med det opprinnelige selskapet NP Investor, som drev med copy trading.

Informasjonen skulle opprinnelig ha vært på plass ved utgangen av tredje kvartal, men Spenn Technology trengte altså ytterligere en måned for å få overlevert informasjon som gjorde Nasdaq-børsen fornøyd.