FINSHIFT 16.02.2022

Slik gir du banken et ansikt

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Hva er saken?

Den amerikanske skuespilleren og komikeren Will Ferrell blir det nye ansiktet utad for den nordiske utfordrerbanken Lunar.

Samtidig blir også satirestjernen investor i banken, men her har ikke størrelsen på innsatsen vært det viktige. Lunar har tross alt allerede hentet over tre milliarder kroner, og ble etter den siste runden i fjor sommer verdsatt til over ti milliarder kroner.

– Med tanke på hvor mye kapital vi har hentet, er det klart av mange av våre ledende investorer er større. Så han er ikke hovedinvestor eller en av de største, sa Lunar-gründer Ken Villum Klausen i et nylig intervju med den danske avisen Berlingske.

Klausen fortsatte med å legge til at det viktigste for Lunar var at Ferrell var interessert i det hele tatt.

– Det er selvfølgelig kommersielle ambisjoner bak, men det spesielle er at investeringen er et langsiktig samarbeid med Lunar.

Hvorfor er dette interessant?

Lunars satsing er et klassisk eksempel på hvor man kan ende gjennom å tenke stort.

I Berlingske-intervjuet forteller Klausen at det begynte med en brainstorming om hvem som kunne være den «vildeste kandidat» til å fronte en ny kampanje for å gjøre banken mer kjent i Norden. Ferrell endte raskt i topp på listen.

Ikke minst fordi Will Ferrell er et av de mest brukte «meme»-ansiktene som finnes. «Han er nærmest internettet selv», som Klausen uttrykker det i intervjuet. Det er bare å se resultatet av google-søket «Will Ferrell meme» nedenfor.

Skal du gjøre en ny bank kjent i en yngre generasjon (Z) bankkunder, er det sannsynligvis en mye mer effektiv måte nå frem enn det litt småfrekke forsøket «The Other Bank», som Lunar prøvde seg på for et år siden.

Hva er konsekvensen?

Hvis samarbeidet blir så langsiktig som Lunar håper på, er det kanskje ikke umulig at det en dag sniker seg inn en Lunar-Ferrell eller, Will Power som han kalles i reklamen, blant alle de andre memes.

Og dukker du opp side om side med Ron Burgundy, vet du at du har lyktes.

Les mer:

Will Ferrell blir medeier i nordisk utfordrerbank
Amerikansk satirestjerne satser penger i dansk finansoppkomling (Berlingske)

Powered by Labrador CMS