BANK OG FINANS

Skal levere karbonregnskap til 20.000 bedriftskunder

Energi AI skal gjøre det enklere for norske bedrifter å dokumentere sine miljøtiltak og har landet storkunde.

Anders Lier og Energi AI får viktig avtale ERP-leverandøren Uni Micro.
Publisert

Energi.AI leverer en teknologiplattform som skal sikre at bedrifter kan bli klimanøytrale. Selskapet har en datadreven strategi og bruker maskinlæring og kunstig intelligens for å gi konkrete anbefalinger til bedriftene.

Plattformen skal nå integreres i ERP-leverandøren Uni Micros økosystem og dermed gi cirka 20.000 bedriftskunder mulighet til tilgang måle, redusere, erstatte og fjerne CO2-utslipp i sin virksomhet.

Ifølge Anders H. Lier, daglig leder i Energi.AI kan det grønne skiftet ikke gjennomføres uten at bedrifter har full oversikt over egne data, og at selskapets helautomatiserte karbonregnskap er viktig for å få den oversikten.

– Modellen er utprøvd med data fra over 70.000 bedrifter. Vi har en datadrevet tilnærming som gjør at bedriftsnorge lett kan se hvordan de kan bidra til det grønne skiftet, sier Lier i en pressemelding,

LES OGSÅ: Energi.AI har hentet 15 millioner kroner

At Energi.AI nå blir en del i Uni Micros Softrig-plattform innebærer at ikke bare at brukere av Uni Micros eget regnskapssystem, Uni Economy, kan begynne å regne på hvordan bedriften skal bli klimanøytral.

Det gjelder også brukene av DNB Regnskap og Sparebank 1 Regnskap, som bruker den samme plattformen. DNB og Sparebank 1-alliansen er også hovedeiere i Uni Micro og er i ferd med etablere et samarbeid som knytter bank og regnskap tettere sammen.

– Vi er opptatt av å hjelpe bedrifter med bærekraftsarbeidet både i form av rådgivning og digitale løsninger. Energi.AI er første partner med fullautomatiserte karbonregnskap i Uni Micros økosystem som er åpent for alle. Gjennom dette samarbeidet har vi en unik mulighet til å sette bærekraft på agendaen for alle våre kunder som benytter SpareBank 1 Regnskap, sier Lars Bustgaard, partneransvarlig bedriftsmarked i SpareBank 1 Utvikling i meldingen.

LES OGSÅ: «Vi tror veldig sterkt på at regnskapssystem er noe du vil kjøpe hos bankene»

Uni Micro-sjefen Kjartan Solvi ser frem imot å kunne tilby kundene en mulighet til å bli klimanøytrale,

– Energi.AI bruker internasjonale standarder for å beregne klimaavtrykk og bruker regnskapsdata for å forstå alle utslipp våre kunder har. Dette er banebrytende. Vi har sett på mange slike løsninger, men har ikke funnet noen som er så effektiv som Energi.AI, sier Solvi.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*