FINTECH

Signicat henter Klarna-veteran

Som ny teknologidirektør skal Mite Mitreski bidra til å gjøre Signicats ID-løsninger mer brukervennlige.

Sigicat-sjef Asgeir Hattel (store bildet) rekrutterer sin nye teknologidirektør Mite Mitreski fra Klarna.
Publisert Sist oppdatert

Siden danske Asgeir Hattel tok over sjefsstolen Signicat i januar 2020 har Trondheim-selskapet hatt det travelt med å bygge et internasjonalt ID-selskap. Da britiske Sphonic ble kjøpt opp i april i år var det det fjerde selskapet som ble slukt på under et år.

Nå gjør selskapet en betydende rekruttering av et litt annet slag. Mite Mitreski (34) er ansatt som ny teknologidirektør. Han kommer fra stillingen som direktør i Klarna Trust Center, der han blant annet har vært ansvarlig for å se til å Klarnas app alltid er tilgjengelig.

Les også: Fjerde oppkjøpet på under ett år for Signicat

Rett mann på riktig tidspunkt

– Mite har det som skal til for å ta Signicats teknologi til neste internasjonale nivå. Han har en profil som passer Signicats ønske om internasjonal vekst på tvers av Europa, og på sikt globalt. Han er en dyktig leder og problemløser med en sterk CV, og kommer inn med sin erfaring på helt riktig tidspunkt i Signicat, sier Asger Hattel, administrerende direktør i Signicat i en pressemelding.

I løpet av sine syv år i Klarna hadde Mitreski sentrale roller både ved migrering til nye plattformer og ved utvikling av nye og mer brukervennlige løsninger, en kompetanse har vil få bruk for også i Signicat. Der skal han både skal arbeide med komplekse produkter og løsninger til internasjonale entreprise-kunder, og mer lettilgjengelige brukerplatformer og teknologier til alle kunder.

Har skrevet flere bøker

– Etter å ha jobbet med finansteknologi og e-handel i over ti år, har jeg sett tydelig hvor avgjørende digital identitet er. Jeg tror Signicat er ideelt plassert til å ta nøkkelrollen i det europeiske ID-markedet. Nå gleder jeg meg til å starte og bli bedre kjent med det dyktige ingeniør-teamet som skal skape fremtidens ID-løsninger, sier Mitreski i pressemeldingen.

Mitreski er opprinnelig fra Nord-Makedonia, men bor i dag i Sverige.

Før Klarna jobbet han som utvikler og leder i selskaper som Netcetera og Tricode. Han har også skrevet flere bøker og er en populær foredragsholder.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*