BANK OG FINANS

Oppkjøpet av Instabank henger i en tynn tråd

Lunar sliter med å finne investorer som vil bidra med mer penger.

Målet om å gjøre Instabank til en del av Lunar ble ikke så enkel som gründer Ken Villum Klausen og Norges-sjef Eilin Schjetne sannsynligvis håpet på da oppkjøpet ble kjent i mars.
Målet om å gjøre Instabank til en del av Lunar ble ikke så enkel som gründer Ken Villum Klausen og Norges-sjef Eilin Schjetne sannsynligvis håpet på da oppkjøpet ble kjent i mars.
Publisert

Det er Instabank som melder om at oppkjøpet nå er i fare, i en børsmelding onsdag.

«Lunar har informert Instabank om at de, til tross for at de har prøvd å sikre den nødvendige emisjonen gjennom diskusjoner med investorer og Lunars finansrådgivere de siste månedene, ikke har oppnådd noen bindene forpliktelser fra investorer», kommer det frem i børsmeldingen.

Etter Lunar syn er heller ikke indikasjonene fremover gode. Dermed er danske utfordrerbanken i tvil om den vil klare å hente kapital nok til å møte kravene fra Finanstilsynene i Norge og Danmark tidsnok for å få sendt inn en ny søknad om godkjennelse av oppkjøpet og få den godkjent for tidsfristen løper ut i 30, september.

La bud i mars

Det var i slutten av mars i år det ble kjent at Lunar hadde kommet med et bud på 3,75 kroner per aksje eller 1,29 milliarder kroner for den norske forbrukslånsbanken.

Oppkjøpsforsøket kom bare to uker etter at Lunar hadde hentet 70 millioner euro i en utvidet serie D-runde, som totalt endte på 280 millioner euro.

Da Shifter spurte Lunar-gründeren Ken Villum Klausen om den utvidede runden egentlig bare var den siste finansieringen av et oppkjøp som allerede var på gang ble svaret:

– Ja, det var det primære formålet.

Avslo søknaden i mai

Det var før Finanstilsynet kom på banen. I et brev datert den 13. mai avslo tilsynet oppkjøpssøknaden og henviste til den finansielle stillingen til Lunar og bankens tilgang på «finansielle ressurser».

Lunar mener det ser mer og mer vanskelig ut å få inn den nødvendige kapitalen før fristen for å sende inn en ny søknad om godkjennelse av oppkjøpet.

I dagens børsmelding kommer det frem at Instabank noterer seg at det ikke finnes noen forbehold i Lunars tilbud relatert til finansiering eller kapitalkrav og at Instabank forventer at Lunar gjør alt for å få de nødvendige godkjennelsene fra Finanstilsynet i både Norge og Danmark.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS