FINTECH

Norske Spenn én av seks utvalgte til globalt krypto-program

Det norske gründerselskapet skal deltar i kryptostartup-programmet til betalingsgiganten Mastercard.

Jens Glasø, daglig leder Spenn (Blockbonds)
Jens Glasø, daglig leder Spenn (Blockbonds)
Publisert

Mastercard og den norske blokkjedebaserte mobilbanksatsingen Spenn Technology synes å være en god kombinasjon.

Startupen har som mål å gi mennesker som mangler bankkonto tilgang til grunnleggende, finansielle tjenester – gratis. Dem er det ikke så mange av i Norge, så Spenn har sin hovedsakelige virksomhet i Afrika. På det afrikanske kontinentet er det betydelig flere som har mobiltelefon enn bankkonto.

Spenn har siden starten bygget opp en kundebase på 1,1 millioner bruker i Rwanda, Zambia og Tanzania, og har varslet at Uganda og Ghana står for tur.

LES OGSÅ: Norsk fintech tok bakveien til børsen – nå har aksjen vært suspendert siden juni

Vant i fjor

I fjor ble Spenns afrikanske satsing valgt ut i Lighthouse Massiv, Mastercards partnerskapsprogram for å finne og skalere impact-selskaper. Etter å ha samlet inn 80.000 nye kunder på tre måneder stakk selskapet av med serien i programmet og vant dessuten Folkets pris i konkurransen.

– Lighthouse ga oss en enorm boost, men potensialet i Start Path er enda større, sier Spenn-gründer Jens Glasø i en pressemelding.

Det han sikter til er at selskapet i år er blitt valgt ut til programmet Start Path Crypto. Det er tredje gang Mastercard avholder et startup-program for kryptoselskaper. Spenn er et av seks selskaper fra hele verden som har fått plass.

De andre er: Ankr (USA) Web 3.0-infrastruktur, Belo (Argentina) lommebok som bygger bro mellom fiat- og kryptovaluta, Bitscrunch (Tyskland) blokkjedeanalyse, Biffy NFT-er og Fonbnk (USA) veklser ringetid på forbetalte sim-kort til krytovaluta.

Håper på nytt springbrett

Det er første gang en skandinavisk selskap deltar i kryptoprogrammet.

– Dette kan bli et nytt springbrett for oss. Å få bli med i dette programmet betyr enormt mye. Det betyr at vi på vesentlig kortere tid kan gjennomføre en del prosjekter som ellers hadde blitt tidkrevende, sier Glasø.

Programmet varer i tre måneder og med deltakelsen følger en rettighet for Mastercard til å investere i Spenn etter avsluttet program.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS