DIGITALBANKER

Norge fikk ikke være med da Revolut ble ekte bank i ti nye land

... men Island og Liechtenstein var interessante nok for den britiske digitalbanken.

For Revolut synes Norge å være en flekk omtrent like hvit som skjermen på bildet.
Publisert Sist oppdatert

Revolut tar i bruk sin bank-lisens fra Litauen og «passporterer» den til ti nye land. Dermed er selskapet nå bank i 28 europeiske land.

Dagens nyhet innebærer at selskapet oppgraderer seg selv fra e-pengeforetak til bank også i Belgia, Danmark, Finland, Island, Lichtenstein, Luxembourg, Nederland, Spania, Sverige og Tyskland. Portugal og Italia ble lagt til listen i desember, og tidligere fjor ble det gjort en storsatsing på Øst-Europa da Revolut ble bank i Bulgaria, Estonia, Hellas, Kroatia, Kypros, Latvia, Malta, Romania, Slovakia og Slovenia.

Norge, derimot, synes å ikke å være like prioritert for det britiske selskapet.

– Vi har ikke lansert i alle EU-land enda og dessverre er Norge et av dem, sa Linnea Tunhage, nordisk PR-ansvarlig i Revolut i en kort kommentar til Shifter tirsdag ettermiddag.

Morgenen etter kom det et mer utdypende svar på e-post fra Tunhage:

«Vi ønsker å lansere Revolut Bank på så mange markeder som mulig, men vi ønsker å gjøre det på en kontrollert måte. I går utvidet vi antallet markeder der våre kunder kan oppgradere til REvolut bankkonto fra 18 til 28. To nøkkelmarkeder gjenstår for oss: Norge og Irland. Begge er viktige for oss og vi ser etter muligheter til hvordan vi kan tilby våre produkter og tjenester der også.»

For kundene i de landene som har fått bankstatus, innebærer oppgraderingen blant annet at det nå finnes en bankgaranti på opptil 100.000 euro, cirka én million kroner.

Revolut selv mener at det å bli bank kan ha stor påvirkning på hvordan kundene bruker selskapets tjenester. I en undersøkelse fra slutten av 2020 svarte omtrent halvparten av respondentene at de kunne tenke seg å få lønnen utbetalt til Revolut-kontoen om selskapet var bank, og 54 prosent var beredt å bruke mer penger via appen om de visste at pengene var sikret.

– Dette vil gjøre det mulig for oss å lansere en rekke nye produkter og tjenester i en nær fremtid, sier Revoluts Europa-sjef, Joe Heneghan, i en pressemelding.

Totalt har Revolut cirka 18 millioner kunder verden over.