Neonomics-sjefen: «Dette gir oss et enormt vekstpotensial»

Christoffer Andvig er godt fornøyd med å ha fått Europas største leverandør av betalingstjenester på laget.

Christoffer Andvig, daglig leder og gründer i Neonomics
Publisert Sist oppdatert

Worldline er ikke hvem som helt innen betalingsverden. Med 18.000 ansatte, tilstedeværelse i 40 land og cirka fire milliarder euro er det franske selskapet størst i Europa og nummer fire i verden på betalings- og innløsertjenester.

Den posisjonen fikk de etter å ha kjøpt opp sin franske konkurrent Ingenico, som er mest kjent for kortbetalingsterminaler, for 7,8 milliarder euro i februar 2020. Ingenico hadde i sin tur kjøpt svenske Bambora for rundt 14 milliarder svenske kroner noen år tidligere.

LES OGSÅ: Neonomics blir med Firi til Danmark

Teknisk leverandør

Rent konkret innebærer samarbeidsavtalen at Neonomics blir teknisk leverandør av en plattform som gjør at Worldline Merchant Services kan begynne å ta i bruk konto-til-konto-betalinger i sine checkout-produkter.

– Dette gir oss et enormt vekstpotensial, sier Christoffer Andvig til Shifter.

Samarbeidet innebærer også flere fordeler for Neonomics virksomhet. I dag har Neonomics cirka 2500 banker knyttet til sin plattform for rene PSD2-API-er. Nå får den norske utfordreren tilgang til Worldlines nettverk på 3500 banker. Selv rensket for dubletter, betyr det en kraftig utvidelse av antallet banker.

LES OGSÅ: PSD2-striden blusser opp: Neonomics varsler Konkurransetilsynet om mulig lovbrudd hos bankene

Vil bli størst i Europa

Bland annet kan det gi Neonomics bedre fotfeste i Frankrike, Italia og Benelux-landene, markeder som ikke har vært prioritert for Neonomics så langt.

– Sluttmålet for oss begge er å bli de første pan-europeiske rene PSD2 API-leverandørene, sier Andvig.

Det vil også gi Neonomics en mulighet å få spredt sin egen checkout-løsning

– Er dette den største samarbeidsavtalen for Neonomics hittil?

– Det er det definitivt, sier Andvig.

– Også om man sammenligner med Huawei-avtalen?

– Huawei hadde store ambisjoner, men samarbeidet ble aldri konkretisert. Worldline er en veldig stor aktør som har bruk for vår teknologi. Vi er en mye viktigere brikke for Worldline enn hva vi noensinne ble for Huawei, fortsetter han.

LES OGSÅ: Neonomics laster opp med utenlandsk kapital

Samarbeid som stoppet opp

Det var i fjor høst at Neonomics inngikk en avtale med kinesiske Huawei som også hadde et stort potensial. Den gikk ut på at Neonomics skulle bli åpen banking-plattformen i det mobilunivers telekomaktøren var i ferd med å bygge opp. Det tok ikke mange månedene før den satsingen falt sammen. Etter at Huawei hadde mistet en stor andel viktige kontrakter i vesten, gikk selskapet i tenkeboksen i begynnelsen av 2022. I den situasjonen var det ikke mye en liten norsk aktør kunne gjøre.

– Eksisterer fortsatt samarbeidet med Huawei?

– På papiret ja, men det pågår ikke noe aktivt arbeid i dag, sier Andvig.