fintech

Nå er det mulig å «Vippsæ» igjen hos Rema

Denne gangen kobler Vipps seg sammen med dagligvarekjedens Æ-app.  

Vipps gjør comeback som betalingsmåte hos Rema 1000
Publisert Sist oppdatert

I vinter ga Vipps opp forsøkene på bli et utbredt betalingsalternativ i fysiske butikker. Å skanne en QR-kode på betalingsterminalen var en altfor tungvint metode. På 2,5 klarte ikke Vipps å få mer enn to promille av dette markedet.

– Det er jo ingen hemmelighet at det finnes enklere løsninger. Vi skjønner at det å taste 5 for Vipps, og så åpne appen, ikke blir enkelt nok, sa kommunikasjonsjef Caroline Lunde til Shifter da nedleggelsen ble kjent.

Fra app til app

Rema 1000 var en de mer profilerte samarbeidspartnerne den gang. Åpenbart fantes det et ønske om å gjenoppta samarbeidet, for nå er Vipps tilbake hos Rema 1000, men denne gangen brukes dagligvarekjedens Æ-app.

– Det føles godt å være tilbake! REMA 1000 og Vipps er to merkevarer som definitivt kler og utfyller hverandre, sier kommersiell leder Vegar Heir i Vipps i en pressemelding.

For å ta tjenesten i bruk må Vipps først registreres som betalingsmetode i Æ-appen, det sikrer at priskutt og andre fordeler blir registrert. 

Neste gang man så skal handle, legger man varene på båndet og skanner Vipps QR-koden i stedet for strekkoden i Æ. Når alt er klart kommer et automatisk push-varsel i Vipps-appen som kunden så bekrefter. 

Tror det kan lokke unge brukere

Heller ikke denne løsningen blir like lettvint som å tæppe et betalingskort, og Vipps  forventer ikke at flertallet av kundene vil endre betalingsmåte over natten. 

– Gamle og kjære handlevaner er vonde å vende av en grunn, og det er heller ikke målet vårt. Samtidig tror jeg at det er særlig to kundegrupper som Vipps vil være ekstra aktuell for. Den ene er åpenbart de som har glemt lommeboken eller kortmappen sin. Den andre er unge kunder. Mange av dem er Vipps-storbrukere, og de har heller ikke etablert betalingsvaner i butikk i samme grad som eldre kunder har, sier Heir.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen