FinSHIFT 20.10.2021

«Motstand eller skepsis til endringer er alltid en utfordring når man er ukjent aktør»

Publisert Sist oppdatert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Tone Rørbakken, daglig leder i Unite Global

Pitch selskapet på én setning!

En ny løsning for grensekryssende betalinger mellom banker over hele verden i sanntid, der både melding om betaling og endelig oppgjør skjer i samme øyeblikk.

Hva eller hvilken bransje utfordrer dere?

Unite skal utfordre markedet for internasjonale betalinger med en ny løsning for betalinger og tilhørende oppgjør mellom banker. Der andre utfordrere satser regionalt eller i definerte segmenter i markedet, vil vi lansere en global tjeneste, tilgjengelig for banker av alle størrelser.

Hvorfor kommer akkurat dere til å lykkes med dette?

Vi har brukt lang tid på å sette oss inn i hvordan dagens løsninger fungerer, og vi har fulgt godt med på nye initiativ. Vi mener å forstå hva bankene trenger, og fortsatt er det få nye aktører som jobber i bank-til-bank dimensjonen. Løsningen vår er satt opp som et strategisk samarbeid med utvalgte større internasjonale banker, som alle ser behovet for og verdien av nye og bedre løsninger.

Hva blir deres største utfordring?

Motstand eller skepsis til endringer er alltid en utfordring når man er ukjent aktør og presenterer nye løsninger. Men vi mener – og merker på responsen fra dem vi diskuterer med – at fordelene med vår løsning er så store (raskere, rimeligere og mer nøyaktig leveranse) at terskelen for å ta i bruk en alternativ tjeneste er lav.

Fortell noe om deg selv, som vi ikke kan lese på Linkedin?

Det jeg ikke kan, det lærer jeg meg. Første sesong på alpinski, sent i 30-årene, ble jeg av en overivrig kjæreste sendt ned sort løype i Cortina (Italia). Den øverste delen skled jeg ned på baken og med gråten i halsen, den nederste delen stod jeg oppreist og strålte som en sol, før jeg kjørte rett i heisen for en ny tur! Da gikk jeg på trynet så det sang, men frykten var overvunnet.