Fintech

Lokker med nedbetaling av gjeld i nytt bonusprogram

Gjennom å belønne brukerne med poeng hver gang de betaler kredittkortgjelden i tide, verver nye kunder eller svarer på quiz-spørsmål, håper Horde å øke kundelojaliteten og aktiviteten i appen.

Horde-sjef Alf Gunnar Andersen vil belønne brukerne for å ha orden på privatøkonomien. Å amortere på lånet slik at gjelden synker vil for eksempel gi 200 poeng i måneden.
Publisert Sist oppdatert

Horde Rewards åpnet i det stille for et par uker siden, og ble fullt tilgjengelig for alle denne uken.

Et viktig element i satsingen har vært å få økt «retention», det vil si at selskapet blir bedre å holde på kundene. I dag har Horde litt over 200.000 registrerte brukere. Ifølge Horde-sjef Alf Gunnar Andersen er omtrent 60.000 av disse inne minst en gang i kvartalet og defineres som aktive. 30.000 regnes som veldig aktive og bruker appen flere ganger i måneden.

Vil gjøre brukerne mer aktive

Han mener disse tallene kan bli bedre av mer engasjerte brukere som jevnlig besøker appen, verver nye kunder, svarer på ukentlige quiz-spørsmål og bygger «streaks» for å få høyere poeng, og ikke minst betaler kredittkortgjeld før forfall, amorterer på lån eller refinansierer forbruksgjeld gjennom Horde.

– Vårt overordnede mål er jo å gjøre folk til «sjef over egen økonomi». Dette mener vi motiverer folk til å ta gode valg, samtidig som antallet aktive brukere i appen øker betraktelig, og verving gir oss flere brukere, sier Andersen til Shifter.

Klare for å belønne kundene. Fr.v Torstein Mellingen, COO, Alf Gunnar Andersen, daglig leder, Tan Le, CTO, og Silje Algrøy, compliance-ansvarlig i Horde

Ser man på belønningene folk kan bruke poeng på, finner man alt fra Iphone og Playstation til capser og hoodies med Horde-trykk, men også mer «nyttige» valg som gratis hårklipp, abonnementsfrie måneder på boligalarm og 1000 kroner i nedbetaling av gjeld på lån som er blitt innvilget via Horde.

– Dette høres ikke ut som en veldig lønnsom satsing for Horde?

– Nei, det er definitivt en «loss leader» for oss. Men vi får mer aktive brukere og de har begynt å verve kunder for å få poeng. Det er en litt artig måte å vokse på, sier Andersen.

Stor interesse

– Så dette er noe brukerne ønsker seg?

– Det har gått som hakka møkk etter at vi åpnet tjenesten, sier Horde-sjef Alf Gunnar Andersen, og forteller at brukerne totalt har opparbeidet seg 93 millioner poeng i Horde-universet på noen dager.

– Tross at vi nettopp har lansert tjenesten, er det overraskende mange som har vært aktive med å verve kunder, og på så vis har kunnet kjøpet seg et gjeldskutt allerede, sier Andersen.

Omvendt bonusprogram

– Det høres jo ut som om dere bruker omtrent de samme mekanismene som kredittkortselskapene har i sine bonusprogrammer for å få folk til å bruke kredittkortene mer?

- Det kan du si, men da er vi et omvendt bonusprogram i så fall. Hos oss får du poeng når du betaler ned i gjeld, ikke når du øker den sier Andersen.

Han håper at belønningsprogrammet skal bidra til at Horde vil mer enn doble inntektene fra i underkant av 15 millioner kroner i 2022 til over 30 millioner kroner i år.

Tror på lønnsomhet i år

Andersen forteller at Horde hadde en veldig god utvikling i fjor høst. Fra august og ut året økte inntektene med 400 prosent sammenlignet med i begynnelsen av 2022.

Med inntekter på omtrent 2,5 millioner kroner i måneden håper Horde-sjefen at 2023 skal bli det første året som ender med lønnsomhet. Han er også opptatt at av det målet skal nås uten å være avhengig av eksternt kapital. At selskapet kom seg gjennom 2022 uten å måtte hente penger, er Andersen stolt av.

- Vi gjør dette med pengene vi har. Da må vi ha stram kostnadsstyring og bruke ressursene smart. Så lenge vi klarer oss på egen hånd, har vi et sterkere utgangspunkt, og slipper å gå med på en dårlig deal i et dårlig marked, sier Andersen.

Om poeng og premier

  • Den kanskje mest interessante premien i Hordes belønningsprogram er at du kan få 1000 kroners avdrag på et lån som er refinansiert via Horde.
  • For å få det må man ha samlet 10.000 poeng.
  • Andre premiere som går inn under kategorien nyttige ting er avgiftsfrie måneder på boligalarm, gratis hårklipp, eller 200 kroner å bruke i matbutikken.
  • Toppremiene i det Horde kaller fete ting er en Iphone og en Playstation. For å få den må man samle på seg henholdvis 40.000 og 30.000 poeng.
  • Mens t-shirts, capser og hoodies med Horde-trykk krever 4000-6000 poeng.
  • Poengen får først og fremst gjennom å være flink og se til at gjelden blir litt mindre hver måned.
  • Alf Gunnar Andersen forteller at man relativt kjapt kan samle 4000-5000 poeng bare gjennom å melde seg på belønningsprogrammet og dele data om den egne økonomien. Refinansiering av et lån via Horde gir 1000 poeng.
  • Lavere samlet gjeld enn måneden før og månedlig betaling av kredittkortgjeld før forfall gir 200 poeng.
  • En vervet kunde gir selvfølgelig også poeng, samt å svare på quiz-spørsmål.

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilken bransje jobber du i?*