fintech

Kravia gjør nytt oppkjøp

I fjor høst hentet inkassoselskapet 41 millioner kroner for å finansiere nye ervervelser både i utlandet og i Norge. Det første selskapet fant de i Ålesund.

Daglig leder i Kravia Gruppen, Svein Ove Kvalsund kjøper enda et selskap
Daglig leder i Kravia Gruppen, Svein Ove Kvalsund kjøper enda et selskap
Publisert

Det er inkassoselskapet Interkreditt AS som nå blir en del av Kravia Gruppen.

– Interkreditt har en solid og stabil portefølje av store og mellomstore kunder, samt dyktige ansatte som vil styrke Kravia i Norge, sier Svein Ove Kvalsund, leder for Kravia Gruppen i en pressemelding.

Flere vil sannsynligvis følge årets første oppkjøp. Kravia og Kvalsund har et uttalt mål om å vokse gjennom oppkjøp i Norge, Sverige og Finland. Det første utenlandske kom i juni i fjor, da det finske inkassoselskapet ble Validus kjøpt for et ukjent beløp. Sverige er også prioritert.

– Vi skal være på plass i Sverige tidlig neste år, sa Kvalsund til Shifter i november i fjor.

Fikk penger fra eierne

Da hadde han nettopp fått på plass en emisjon der eierne Invex Group (drøyt 50 prosents eierandel) og Amp Eleven (40 prosent) gikk inn med rundt 40 millioner kroner. I tillegg satset de ansatte omtrent én million kroner av egne penger.

Kravia har tjent godt på digitaliseringen som har foregått i inkassomarkedet, og har mer enn tredoblet kundeveksten. Resultatet for 2022 er ikke offentliggjort, men i intervjuet i november regnet Kvalsund med å gjenta et resultat på én million kroner i 2021 og at omsetningen ville passere 60 millioner kroner.

– Målet er et fornuftig årlig overskudd og så reinvestere alt i vekst, sa Kvalsund.

Ser frem til utvidet samarbeid

Kristin Raa, som tok over som leder for Kravia i Norge tidligere i år, er fornøyd med oppkjøpet.

– Interkreditts kunder vil få tilgang til markedets mest brukervennlige systemer, samtidig som de beholder sine kontaktpersoner hos Interkreditt som før. Vi ser frem til et utvidet samarbeid med bedrifter og regnskapsførere i fylket, sier Raa i meldingen.

Daglig leder i Interkreditt AS Aleksander Linge Ervik er også overbevist om at oppkjøpet er gode nyheter både for ansatte og kunder

– Etter å ha hatt som mål å kunne tilby smarte integrasjoner for våre kunder, er det en stor glede at vi allerede nå har dette på plass gjennom å bli en del av Kravia, sier Ervik i meldingen.

Det er ikke kjent hva Kravia betalte for Interkreditt.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS