Fintech

Klarna-sjefen på bunn når fintech-ansatte rangerer sjefene

Sebastian Siemiatkowski kommer dårlig ut når nåværende og tidligere ansatte i Europas 20 høyest verdsatte fintech-selskaper har satt karakter på sine toppsjefer.

Det er mange ansatte i Klarna som ikke er førnøyd med jobben til Sebastian Siemiatkowski. Det viser data som nettavisen Sifted har sammenstilt fra tjenesten Glassdoor.
Det er mange ansatte i Klarna som ikke er førnøyd med jobben til Sebastian Siemiatkowski. Det viser data som nettavisen Sifted har sammenstilt fra tjenesten Glassdoor.
Publisert

Det siste året har vært tøft for veldig mange av de store fintech-selskapene. Verdivurderingene stupte, i mange tilfeller med 80-90 prosent, etter at investorene ikke lenger var villige å skyte til mer penger til verdsettelsene som ble pumpet opp under pandemien. 

Med krav om økt fokus på lønnsomhet i stedet for vekst, ble det også nødvendig for mange selskaper å gå til oppsigelser for å kutte kostnader.

Basert på Glassdoor-omtaler

Slikt påvirker gjerne synet på den som sitter på toppen - administrende direktør - ikke minst hvordan de ansatte i et selskap ser på ledelsen.

Den britiske nettavisen Sifted har rangert Europas 20 høyest vurderte fintech-selskaper med utgangpunkt i hvilken score sjefene har fått av nåværende og tidligere ansatte hos nettjensten Glassdoor. Et selskap må ha fått minst 100 omtaler for å bli vurdert.

Glassdoor har i løpet av 15 år etablert seg som et slags arbeidsplassens Tripadvisor, der folk har mulighet å diskutere og sette karakter på alt fra ledelse til lønn.  Tjenesten er etablert i 20 land over hele verden (men ikke i noe av de nordiske landene) og skryter av å ha over 150 millioner omtaler og 55 millioner unike besøkere i måneden.

Halvparten var misfornøyd

Sluttresultatet ble altså ikke så veldig smigrende for Klarna og gründer Sebastian Siemiatkowski. Selskapet ender på 18. plass av 20 med en score på 51 prosent, det vil si at halvparten av de Klarna-ansatte som har omtalt selskapet og sjefen har vært misfornøyde.

Sifted forklarer de lave tallene med at Klara-sjefen fikk omfattende kritikk for håndteringen i forbindelse med fjorårets to runder med kutt i bemanningen.  

Klarna ender opp i bunn sammen med tre tyske selskaper: neobanken N26 som kom på plass en før Klarna, samt handleappen Trade Republic og insurtech-selskapet Wefox, som endte sist etter at bare 36 prosent var fornøyde med sjefen.

Glade ansatte i Frankrike

I den andre enden av tabellen var mye fransk på toppen. De ansattes syne på forretningsbanken Qonto og sjefen Alexandre Prot var nesten unisont positiv, med en score på 99 prosent.  

Men så har selskapet heller ikke sparket noen ansatte de siste året. Tvert imot, ifølge Sifted har selskapet økt staben med 40 prosent i perioden. 

Også på plassene tre og fem var det fransk i form av lønnstartupen Payfit og Alan som tilbyr helseforsikring til bedrifter.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Powered by Labrador CMS