David Fock, global produktsjef Klarna

Klarna-sjef: «Vi er et konkurransekraftig alternativ til Amazon, Google og Facebook»

Den svenske betalingsgiganten åpner lommeboken og betaler ni milliarder kroner for den svenske prissammenligningstjenesten Pricerunner.

Publisert Sist oppdatert

Oppkjøpet innebærer at Klarna-universet får nye funksjoner som produktomtaler, prissammenligninger og bedre muligheter å oppdage nye produkter, skriver selskapet i en pressemelding.

«Klarna bestreber seg alltid på å gjøre bank- og betalingsopplevelsen så bra som mulig. Nå sterker vi forbrukernes situasjon fra det å finne rett produkt til å betale for den på en måte som passer dem», sier David Fock, global produktsjef i Klarna i pressemeldingen.

«Oppkjøpet sementerer også at Klarna ikke er en markedsplass, men et konkurransekraftig alternativ til Amazon, Google og Facebook for våre bedriftspartnere», forsetter Fock i meldingen.

På eiersiden i Pricerunner finnes det flere vinnere. Blant annet administrerende direktør Nicklas Storåkers, som nå overlater sjefsstolen til Mikael Lindahl og casher inn drøyt to milliarder kroner for de 23 prosent av aksjene han eier.

H&M-sjef Karl-Johan Persson var største eier med 31 prosent av aksjene og får nesten tre millarder kroner.

For venturekapitalselskapet Creades har investeringen i Pricerunner, blitt en skikkelig suksess. Det kommer frem i en egen pressemelding selskapet har sendt ut. Creades gikk inn i Pricerunner i april og investerte totalt 370 millioner svenske kroner for 11,5 prosent av selskapet.

Drøyt et halvår senere selger selskapet den samme andelen for litt over én milliard svenske kroner. Betalingen skjer i 40 prosent kontanter og 60 prosent Klarna-aksjer.

«Investeringen ble uvanlig kort til å være en Creades-investering, men samtidig en av de beste i selskapets historie», sier Creades administrerende direktør John Hedberg i pressemeldingen.

Kjøpet må godkjennes av svenske regulatoriske myndigheter.