Fintech

Huddlestock punger ut for Stavanger-selskap: Betaler med aksjer fra skilsmissen med ex-sjef

Utviklingsselskapet F5 IT blir det andre oppkjøpet til Huddlestock på ett år.

Huddlestock-sjefen John E. Skajem har åpnet lommeboken igjen.
Publisert

I mai i fjor betalte Huddlestock 56 millioner kroner for det svenske konsulent- og teknologiselskapet Visigon. Da sa sjefen John E. Skajem at var det en perfekt match. Selskapet fikk 20 konsulenter som kunne gå rett inn i organisasjonen og forsterke salg og prosjektledelse for onboarding og customisering av selskapets løsninger.

Litt under et år senere gjentar Huddlestock bedriften og kjøper seg 20 nye ansette. Staben øker til 60 totalt.

LES OGSÅ: Så nær var Huddlestock stupet - redningsaksjonen som gjorde at Murshid Ali fikk lønn for strevet

Stabil omsetning

F5 IT er utviklingsselskap med 20 ansatte i Stavanger og i Constanta i Romania. Det ble etablert i 2009 for å levere it-tjenester, men har siden 2016 vært et rendyrket utviklingsselskap med fokus på skreddersydd applikasjonsutvikling og integrasjoner.

De siste årene har F5 IT omsatt for rundt 13 millioner kroner årlig. I år ventes omsetningen å øke til rundt 17 millioner kroner.

Betaler med egne aksjer

Først betaler Huddlestock tilsvarende 20 millioner kroner. Sluttsummen kan imidlertid ende på 32 millioner kroner. De resterende 12 millioner kronene vil bli utbetalt i løpet av de kommende tre årene basert på om F5 IT klarer å levere på noen oppsatte finansielle mål.

Betalingen vil i sin helhet skje med med egne tilbakekjøpte aksjer, såkalte «treasury-aksjer», til en verdi på tre kroner per stykket, De 10.666.667 aksjene som Huddlestock har sittet på, kommer i all hovedsak fra da selskapet skilte lag med sin tyske nøkkelperson Peter van Kleef.

Han var helt avgjørende for at Huddlestock fikk i stand den prestisjefulle avtalen med BNP Paribas, som fortsatt er en hjørnestein i virksomheten til selskapet. Van Kleef var også sjef for Huddlestocks tyske virksomhet - og den jobben gikk ikke like bra.

– Når man har en avtale på hva man skal levere og tidshorisonter på det og det ikke skjer, da er det naturlig at man blir enige om å avslutte samarbeidet, sa John E. Skajem til Shifter da det ble kjent at van Kleef måtte gå i fjor høst.

Avgangen førte til at van Kleef måtte levere tilbake omtrent halvparten av aksjene han eide til Huddlestock. Det er altså disse som nå blir tatt i bruk.

LES OGSÅ: Huddlestock får konsulentavtale med Lunar

«Hyggelig pris»

– Det er et par ting som er ekstra viktige. Vi kjøper ytterligere ekspertise innen fintech, men får også kunnskap på proptech og IoT (tingenes internett, red. anm.). Vi gjør det til en pris som er «fair» for alle parter og vi kan betale helt og holdent med aksjer vi allerede har i treasury, slik at en emisjon ikke er nødvendig, sier Huddlestocks strategidirektør Cecilia Luras sier til Shifter.

– Vi er stolte over hva vi har fått til de siste årene, og ser frem imot å bli en den av Huddlestock. Sammen vil vi kunne tilby våre kunder en global vekstplattform som gjør det mulig for oss å nå ut til flere med våre skreddersydde programvareløsninger, sier styreleder i F5 IT, Stian Røisland, i en pressemelding.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*