FINTECH

Han blir ny sjef i Finance Innovation

Monobank-gründer Bent Gjendem var med og etablerte fintech-klyngen i 2017. Nå tar han over sjefsstolen.

Styreleder i NCE Finance Innovation, Bjørg Marit Eknes, er svært fornøyd med å ha rekruttert Bent Gjendem til rollen som ny klyngeleder etter Atle Sivertsen.
Publisert Sist oppdatert

I mars ble det kjent at «Mr Finance Innovation» selv, Atle Sivertsen, bestemt seg for å gå videre etter 4,5 år som leder for fintech-klyngen i Bergen.

Organisasjonen måtte ikke gå fryktelig langt for å finne erstatteren. Bent Gjendem har var involvert i klyngen helt siden starten. Han satt i styret da klyngen ble etablert i 2017 og var med og utformet NCE-søknaden året etter.

– Da jeg ble spurt i forbindelse med rekrutteringsprosessen synes jeg det var en kjempespennende mulighet som jeg hadde lyst til å være med på, sier Gjendem til Shifter.

– Vi er svært fornøyde med at Bent har takket ja til å bli den neste klyngelederen i NCE Finance Innovation. Bent har bred erfaring fra finansbransjen og er en inspirerende og inkluderende leder, sier styreleder Bjørg Marit Eknes.

LES OGSÅ: Finance Innovation har gått i pluss hvert år siden de ble fintech-klynge: Sjefen mener det er synd

Solid erfaring

Den nye sjefen i NCE Finance Innovation tar med seg solid erfaring fra bank, finans og fintech. Han har vært leder for kundeopplevelser i Skandiabanken og fortsatte med forretningsutvikling og salg da banken byttet navn til Sbanken.

Derfra gikk han videre å startet digitalbanken Monobank. Ifølge Gjendem var de en av de aller første om ikke den første banken i verden som drev bank i skyen via Microsoft Azure. Monobank ble senere til Brabank, så Easybank etter fusjonen i 2020 og nå i vår byttet banken navn til Lea Bank.

Det siste året har det mer handlet om fintech enn bank for Bent Gjendem. Han har vært medgründer i fintech-selskapet Namur og styreleder i Spense.

LES OGSÅ: «Mr. Finance Innovation» gir seg: Blir sjef i vestlandsk tech-eventyr

Begynner 1. august

Gjendem vil være på plass som klyngeleder fra 1. august og noe av det første han skal ta tak i er å videreutvikle organisasjonens strategi og posisjon og sette opp nye mål.

– Jeg tror det er viktig å sette noen ambisiøse mål og få bransjen med på å levere på det. Norge har et fantastisk system og mange ting vi har lagd er i verdensklasse, men i mitt hode kan vi gjøre enda mer enn det, sier Gjendem og legger til:

– Norge har fortrinn internasjonalt når det gjelder å lage produkter. Jeg mener personlig at vi ikke har tatt ut det fortrinnet helt innen bank og finans.

Han ser flere nye områder der NCE Finance Innovation kan spille en sentral rolle, som bærekraft, embedded finance og antihvitvaskingsarbeid.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*