FINTECH

Gjensidige Mobility Group investerer i smartere betalinger for bilbransjen

Fintech-selskapet Spense vil gjøre hverdagen enklere for bilforhandlere og verksteder. Når har selskapet funnet en perfekt strategisk partner.

F.v. Daniel Frøyland adm. dir. Gjensidige Mobility Group og Jonas Lisgård adm. dir. Spense.
F.v. Daniel Frøyland adm. dir. Gjensidige Mobility Group og Jonas Lisgård adm. dir. Spense.
Publisert

Spense er et av mange selskaper som prøver å ta en plass i det raskt voksende mobilitetslandskapet. Selskapet ble startet i 2020 av Jonas Lisgård, og har funnet sin nisje i å tilby betalingsløsninger til bilforhandlere og verksteder.

Gjennom å koble seg til fagsystemer i bilbransjen har selskapet kunnet digitalisere en rekke prosesser som tidligere var manuelle. Det har gitt resultater.

Enormt marked

I dag har Spense over 200 selskaper på kundelisten. Blant kunder og samarbeidspartnere finnes Porsche, Skoda og Cupra, samt forhandlersystemer som Incadea, Helios, Vitec og Norbits.

– Dette er et enormt marked, både i Norge og internasjonalt. Bare ettermarkedet for bil er anslått til rundt 1000 milliarder dollar på verdensbasis, og vårt ubeskjedne mål er å etablere Spense som «the way to pay» i bilbransjen, sier adm. direktør Jonas Lisgård i en pressemelding.

Imponert over løsningen

Slike ambisiøse mål krever både kapital og strategiske investorer. Nå har Spense funnet begge deler hos Gjensidige Mobilty Group.

Det er forsikringsselskapets skaleringshub for nye konsepter i konsernet og fokuset ligger først og fremst på innovative mobilitetstjenster.

– Vi er imponert over den løsningen Spense har utviklet. Den har potensial til å revolusjonere kundereisen for bil og service, og vi ser store gevinster for både sluttkundene og bilbransjen, sier Daniel Frøyland, adm. direktør i Gjensidige Mobility Group.

Sterkt team

Avtalen innebærer at Gjensidige Mobility Group blir strategisk minoritetsaksjonærer og får plass i styret til Spense. Hvor mye Gjensidige investerer i Spense ønsker partene ikke å si noe om.

Det er også blitt inngått en kommersiell samarbeidsavtale der Gjensidige skal bidra til å utvikle markedet for Spense.

Selskapet har rekruttert flere medarbeidere med erfaring fra betalingsformidling, kundeinteraksjon og bilbransjen, senest Lars Vangen Jordet, som blant annet har ledet bilvirksomheten til finn.no og vært adm. direktør i Schibsted Vekst.

– Vi har samlet et sterkt team, og investeringen fra Gjensidige gjør at de virkelig kan sette fart på utviklingen av Spense. Samarbeidsavtalen er også svært viktig. Gjensidige har en knallsterk posisjon i bilmarkedet i Norge og Norden. Denne posisjonen kombinert med satsingen på mobilitetstjenester gjennom Gjensidige Mobility Group gjør dem til en drømmepartner for oss, sier Klaus-Anders Nysteen, styreleder i Spense i meldingen.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjenPowered by Labrador CMS