FINSHIFT 16.03.2022

Fintech-interessen i Europa er fortsatt på topp

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Hva er saken?

Nettavisen Sifted melder i sitt ukentlige nyhetsbrev om finansteknologi at interessen for å investere i europeiske fintech-selskaper er større en noen sinne. Hittil i år er de samlede venture-investeringene på 7,7 milliarder euro. Det er 28 prosent mer enn ved samme tidspunkt i fjor.

Bare den siste uken (7.-13. mars) ble det investert 495 millioner euro, nesten fem milliarder kroner i de 11 selskapene i tabellen ovenfor. Den er sammenstilt av det franske VC-selskapet Blackfin Tech, noe selskapet gjør hver uke.

Denne uken var det en uvanlig skandinavisk uke, med to danske og to svenske selskaper på listen, blant annet Lunars utvidede serie D-runde på 700 milliarder kroner og den svenske Schibsted-satsingen Savr.

Hvorfor er dette interessant?

Krise og krig ser heller ikke ut til å påvirke VC-verdenens interesse for fintech.

Tabellen gir også et «snapshot» av den enorme forskjellen mellom investeringsnivået i Europa og i Norge. Sammenligningen er kanskje ikke helt rettferdig, men faktum er at den samlede summen på nesten fem milliarder kroner for de 11 selskapene på listen, er omtrent en halv milliard mer enn hva samlede norske startup-investeringene er i Shifters egen sammenstilling,

Samtidig er listene til Blackfin ikke på noe vis komplette og muligens også litt uoppmerksomme på hva som skjer i Norge. Det eneste norske selskapet som har sneket seg inn på de ukentlige oppdateringene i år er Firi. Deres emisjon på 60 millioner kroner fra helt i begynnelsen av januar ble notert, men ikke Quantfolio da de hentet 70 millioner noen dager senere. Heller ikke kryptoansalyseselskapet Dune Analytics 600 millioners-runde fant veien inn på ukesoppdateringene.

Hva er konsekvensen?

At norsk fintech noen gang vil komme på nivå med det internasjonale investeringsnivået, er nok tvilsomt. Men den globale uroen til tross, finnes det likevel grunn til å tro at også de norske fintech-investeringene vil bli flere og større i 2022.

Relaterte saker

Lunar henter 700 millioner kroner
Blackfin Tech Weekly - 14. mars
56 emisjoner i norske vekstselskaper så langt i år: Her er de viktigste trendene

Powered by Labrador CMS