FinSHIFT 03.05.2023

Festival ga mersmak

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Bent Gjendem, daglig leder NCE Finance Innovation
Bent Gjendem, daglig leder NCE Finance Innovation

Hva er saken?

NCE Finance Innovation har avholdt Norway Fintech Festival for første gang. Nesten 400 besøkende fikk servert rundt 60 taler, presentasjoner, dypdykk og sofasamtaler på Media City Bergen.

Det var betydelig flere enn det Bent Gjendem & Co hadde håpet og budsjettert for. Da Shifter snakket med arrangørene i januar var målet 250 besøkere.

Det var heller ikke bare norske fintech-hoder som var på plass. De siste ukene før arrangementet fant sted, trillet det plutselig stadig flere påmeldinger inn fra utlandet. Ikke bare Sverige og Danmark, men også utenfor Norden.

For eksempel klarte man å sikre seg en aldri så liten verdenspremiere fra det amerikanske selskapet Katmai, som etter tre år i «stealth mode» valgte Bergen som første sted for å presentere løsningen sin fra scenen. Det til tross for at man samme uke ble omtalt av blant andre Fast Company.

Hvorfor lyktes de?

Målet til Bent Gjendem og kollegene hans i Finance Innovation, var ifølge sjefen selv «å ha en skikkelig garasjefest der fintech-nerder kan møtes for å snakke sammen - og ikke bare lytte til interessante foredrag.»

Og at det ble vel så mye snakking som lytting, kan FinShift skrive under på. Ambisjonen om å skape en uformell atmosfære der folk ikke bare snakket med kjente ansikter, lyktes over all forventning.

En tysk besøkende som kjenner nordiske fintech-arrangement godt, mente at den norske fintech-festivalen var både hyggeligere og mer intim enn sine mer etablerte konkurrenter i København og Stockholm.

En danske FinShift møtte i taxi-køen på vei til flyplassen hadde bare godord å komme med. Det eneste han manglet, var en app for å knytte kontakt. Det var for slitsomt å gå rundt å finne rett person gjennom å lese på skiltene til folk.

Til og med partyelementet med Lars Vaular-konsert ble vellykket. Det var tilnærmet normalt konsert-trykk på Kulturhuset i Bergen, og flere kjente fintech-profiler ble sett helt foran ved scenen.

Hva er konsekvensen?

Norway Fintech Festival kommer tilbake neste år. Det er allerede klart. Dato er bestemt og da har man sørget for å unngå den kanskje største ulempen med årets festival - at den delvis overlappet med Startup Extreme.

Powered by Labrador CMS