FINTECH

Får nesten ni av ti inntektskroner fra konsulentvirksomheten

Huddlestock vil gjerne være et banking-as-a-service-selskap, men foreløpig er det de siste årets oppkjøp av konsulent- og rådgivningsselskaper som bidrar med meste parten av inntektene.

John E. Skajem, adminstrerende direktør i Huddlestock.
Publisert

Fintechselskapets konsoliderte inntekter for første halvår i år endte på 21,3 millioner kroner. Av disse sto konsulentvirksomheten for 18,6 millioner, mens teknologidelen bidro med 2,2 millioner kroner.

Konsulentinntektene kommer til største delen fra fjorårets oppkjøp av svenske Visigon. Den delen av selskapet innledde 2022 med å hanke inn en prestigeavtale med den danske utfordrerbanken Lunar.

LES OGSÅ: Huddlestock punger ut for Stavanger-selskap: Betaler med aksjer fra skilsmissen med ex-sjef

To oppkjøp

På kort sikt vil konsulentdelens dominans bli enda sterkere. I løpet av andre kvartal i år har Huddlestock gjennomført oppkjøpet av programutviklingsselskapet F5 IT med virksomhet i Stavanger og Constanta, Romania, samt av reg tech-selskapet Tracs, også det fra Stavanger. Med kjøpet av Tracs fulgte også en konsesjon som verdipapirføretak, som gir Huddlestock mulighet til å agere som investeringsbank.

Med disse to oppkjøpene tatt med i beregningen, var pro-forma inntektene i første kvartal 31 millioner kroner.

LES OGSÅ: Huddlestock får konsulentavtale med Lunar

Størst vekst

Selv om konsulentvirksomheten bidrar med mesteparten av inntektene, var veksten fra halvår til halvår faktisk størst på teknologivirksomheten, og salg av de tre produktene Bedrock, Apex og Canyon.

Til veksten på 22 prosent bidro blant annet av avtaler med en nordisk nyhetstjeneste for investorer, og en nordeuropeisk investeringsklubb. Men ikke minst at den tyske banking-as-a-serviceplattformen Solarisbank integrerer Huddlestocks Bedrock-løsning, slik at kundene deres får tilgang til en plattform for å handle aksjer, fond og børsnoterte fond.

Økte kostnader

Men flere oppkjøp og en stab som nå teller omtrent 70 ansatte, har pris i form av økte kostnader. De skjøt i været og gikk fra 8,2 millioner kroner i første halvår i fjor til 32 millioner kroner samme periode i år.

Dermed gikk driftsresultatet (EBIT) den samme veien, slik at tapte økte fra minus 5,2 millioner kroner første halvår i fjor til 11,6 millioner kroner første halvår i år..

Hovedeieren av Tracs, Njord Group, som er kontrollert av familien Glastad, fulgte med inn som eier i Huddlestock, og har, etter en investering på fem millioner kroner, blitt Huddlestocks største aksjonær med 8,8 prosent.

Det kan også noteres at en av Huddlestock-gründerne, Murshid Ali, forlot styret i løpet av andre kvartal. Han er imidlertid fortsatt aksjonær i selskapet.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*