FinSHIFT 25.01.2023

Etterlengtet vårfest i Bergen

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Finance Innovation-trioen fr.v. Bent Gjendem, daglig leder, Svitlana Pozniakova, community manager og Rea Parashar, operatv sjef inviterer til fest i april

Hva er saken?

I slutten av april er det dags for den første utgaven av Norway Fintech Festival. Fintech-klyngen NCE Finance Innovation har sett seg lei av at Stockholm, København og Helsinki alle har årlige arrangementer som trekker store mengder besøkende og vil bygge sin egen fest i Bergen.

– Slush har klart å skape noe helt enestående. Men vi har også sett på «fintech-ukene» i København og Stockholm og Techcrunch i USA. Jeg vil si at vi ønsker å være en blanding av alle sammen, sier Rea Parashar, operativ sjef i Finance Innovation om inspirasjonskildene.

Stefan Astroza i Cicero Consulting, som bidrar til festivalen, mener det bare er bra at Finance Innovation har gått for å lage festival i stedet for konferanse, og den norske finansbransjen vil nyte godt av et litt mer uformelt arrangement.

Hvorfor er dette interessant?

Allerede da Bent Gjendem ble ny sjef i Finance Innovation i fjor høst var han tydelig på at klyngen nå var på vei inn i en ny fase og at den trengte å bli mer synlig.

– Det er et behov for det. Det er for lite fokus på finans som en vekstnæring i Norge, sa Gjendem i Shifter.

En møteplass som sannsynligvis vil trekke folk i hundretall fra både inn- og utland er utvilsomt en måte å øke synligheten på.

Det er også noe som har vært ønsket av medlemmene i organisasjonen. Ifølge Rea Parashar har festivalen i høy grad vokst frem som et medlemsdrevet initiativ.

Hva er konsekvensen?

Det er bare å håpe at Gjendem & Co lykkes med ambisjonen om å «lage en bra opplevelse for dem som kommer til Bergen i april, slik at de har lyst til å komme tilbake neste år».

Et årlig fintech-arrangement som klarer å kombinere faglig tyngde med en passe dose party og som gjør behovet av å dra til de nordiske nabolandene mindre, er en utvikling som de fleste innen norsk fintech vil like.

Relaterte saker

Klar for fintech-fest i Bergen
«Tenk om vi kunne få se en ledende næringspolitiker gå på scenen og si: Nå skal vi bli best på betalinger»