FinTECH

Elkjøp samler betalingsløsninger for nett og butikk på én plattform

Utvider samarbeidet med betalingsgiganten Adyen.

Elkjøp utvider med samarbeidet med betalingsteknologiselskapet Adyen.
Elkjøp utvider med samarbeidet med betalingsteknologiselskapet Adyen.
Publisert

Betaling på nett og betaling i butikk kan ofte være to ganske så forskjellige ting. Både for butikken som selger og kunden som kjøper.

Arbeidet med å viske ut forskjellene, kalles gjerne «Unified Commerce», og er en trend som ble veldig forsterket under pandemien, da alternativer til å handle i butikk måtte tas frem, men som fortsatt ikke var helt og holdent netthandel.

I tillegg til å tilby kunden mulighet til å velge hvordan og hvor hen vil kjøpe et produkt, er bare en ting. Like viktig er det å gjøre kundeopplevelser og betalingsalternativer så like som mulig, uavhengig av hvor kjøpet finner sted. Dessuten vil en butikk enklere få overblikk over kundedata på den måten.

På nett tilbyr Elkjøp i dag seks forskjellige betalingsmåter ved hjelp av Adyen.
På nett tilbyr Elkjøp i dag seks forskjellige betalingsmåter ved hjelp av Adyen.

Har jobbet sammen i fem år

Det nederlandske gigantkonsernet Adyen har jobbet sammen med Elkjøp siden 2017 for å betalingsløsningene på nett i Norge, Sverige, Danmark og Finland så gode som mulig. Nå utvider selskapene samarbeidet til å omfatte Elkjøps over 400 varehus i Norden.

– Samarbeidet med Elkjøp er utrolig viktig for oss og vi ser frem til å ta neste skritt sammen i utviklingen av betalingsløsninger både i butikk og på nett, sier Tobias Lindh, administrerende direktør i Adyen i Norden og Baltikum i en pressemelding.

Sterk fysisk vekst

Ifølge tall fra Adyens egen plattform har transaksjoner fra fysiske butikker vokst med 97 prosent etter at verden begynte å åpne opp etter pandemien.

Data fra Adyens-plattformen viser at selskaper som har brukt Unified Commerce er de som har gjort det best under pandemien, og selv om e-handel har hatt medvind de siste årene, har transaksjoner fra fysiske butikker vokst med 97 prosent på Adyens plattform, sammenlignet med året før.

– Til tross for den høye veksten av e-handel de siste årene, ser vi at det fysiske salget har hatt størst vekst det siste året. Dette er et bevis på hvor viktig det er å investere i teknologi som forbedrer kundeopplevelsen i butikk, da kunder fortsatt ønsker å handle der, sier Lindh.

– Med Adyens teknologi, som kobler sammen alle systemer, skaper vi ikke bare en bedre handleopplevelse for kundene våre, men det gjør det også enklere for våre ansatte, som bare trenger å administrere ett system for alle kanaler og alle land, sier Marius Bjørngaard Rødde, Head of Finance Development i Elkjøp i den samme pressemeldingen.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS