Eedenbull-sjefen Ncki Bull Bisgaard kan glede seg over selskapet første store internasjonale kontrakt.

Eedenbull inngår avtale verdt 60 millioner i Australia

Det norske fintech-selskapet Eedenbull får sin første store internasjonale avtale. En av verdens 50 største banker, National Australia Bank, har signert en femårig avtale, verd cirka 60 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

- Dette er vår første internasjonale avtale og også vår desidert største avtale hittil. Den er verd cirka 60 millioner kroner over femårsperioden, sier Eedenbull-gründer og daglig leder Nicki Bull Bisgaard til Shifter.

- Det er også den første, men langt fra den siste internasjonale kontrakten i 2021, legger han til.

I fjor meldte selskapet at den ventede internasjonale ekspansjonen vill kreve mer kapital og at målet var å få inn 50-70 millioner kroner i en serie A-runde rettet mot i hovedsak finansielle investorer.

- Å få sluttført avtalen med National Australia Bank har vært vår hovedprioritet den siste tiden, så vil det forhåpentlig gi litt oppmerksomhet i markedet og investormiljøene. Målet er fortsatt å få gjennomført emisjonen i første halvår, sier Bisgaard.

Har 600.000 bedriftskunder

National Australia Bank (NAB) er den ledende banken for bedrifter i Australia, med over 600.000 bedriftskunder. Disse skal nå bli tilbudt å ta i bruk Eedenbull Q Business-plattform.

Plattformen sørger for at små og mellomstore bedriftskunder raskt og enkelt kan administrere selskapets utgifter med betalingskort og samtidig sørge for at virksomhetene har full kontroll over hvor, når og til hva pengene brukes.

– Avtalen med NAB er en fjær i hatten for oss etter alt det arbeidet vi har langt ned i utvikling og levering av betalingsløsninger til banker og deres bedriftskunder, først i Norge og nå internasjonalt. NAB er en svært anerkjent bank, en betydelig aktør og kjent for sin innovasjonsevne. Vi er veldig stolte over å ha blitt valgt av banken for å sørge for å bidra til å gi NABs små og mellomstore bedriftskunder en enklere hverdag og mer kontroll over utgiftene, sier Bisgaard i en pressemelding.

Eedenbull har allerede avtaler med mer enn 60 banker i Norge, først og fremst gjennom avtalen med Eika-alliansen. Gjennom avtalen med NAB utvider selskapet nå sitt globale operasjonsområde betydelig. NAB er blant verdens 50 største banker.

Stor konkurranse

Eedenbull vant avtalen i sterk konkurranse med en rekke store internasjonale aktører innenfor betalingsområdet og er sikre på at de vil få betydelig oppmerksomhet fra markedet for øvrig som følge av den.

– Vi har aggressive planer fremover og opplever en betydelig interesse fra banker rundt om i verden og er i konkrete forhandlinger i en rekke land, sier han.

– Det viktigste for oss er at samarbeidet med Eedenbull sørger for at vi kan tilby australske selskaper muligheten til å fokusere mer på business og ikke tidkrevende administrasjon. I dag er spesialkompetanse og innovative teknologiske betalingsløsninger ikke tilgjengelig for små og mellomstore selskaper. Dette samarbeidet gir våre bedriftskunder gode løsninger for å håndtere sine kjøp og betalinger, sier Tania Motton, Executive, Business Everyday Banking hos NAB i pressemeldingen.