BANK OG FINANs

DNB vil skaffe seg bedre kontroll over kryptotransaksjoner

Inngår samarbeid med kryptoanalyseselskapet Chainalysis for å redusere hvitvaskingsrisiko.

Nikolai Gobel, produktspesialist på digitale aktiva i DNB
Publisert Sist oppdatert

Samarbeidet med Chainalysis skal gi banken mulighet til å redusere hvitvaskingsrisiko på kunder som eier digitale aktiva og gi bedre oversikt over midlenes opprinnelse.  Norge eier omtrent 345,000 nordmenn krypto i en eller annen form, ifølge en rapport fra EY og K33. 

Brukt av flere offentlige aktører

For DNB er det et viktig og konkret steg i bankens utforskning av risikostyring på kryptoområdet. 

– Som med alle nye teknologier som er relevante for vår virksomhet utforsker vi hvilke posisjoner vi kan ta i fremtiden, og hvordan det kan gjøres på en ansvarlig måte i tråd med regelverksutviklingen på området. Dette samarbeidet er et viktig steg innenfor krypto, men arbeidet er langt fra ferdig, konstaterer produktspesialist på digitale aktiva i DNB, Nikolai Gobel i en pressemelding

Chainalysis’ sporingsverktøy er noe som allerede blir brukt av flere offentlige aktører i Norden, samt private aktører som flere av de store kryptobørsene. 

Åpner flere muligheter

Gobel mener teknologien åpner opp for flere spennende muligheter. 

– Digitale aktiva og krypto spesielt er i en kontinuerlig utvikling, og i takt med at våre kunder finner nye typer aktiva å investere i så er vi som bank nødt til å følge med på utviklingen. Vi ser at mange av våre kunder i dag investerer i ulike kryptovaluta, og sporingsverktøy blir et naturlig tilskudd til våre virkemidler for å håndtere hvitvaskingsrisiko, sier Gobel. 

Nikolai Gobel er også blitt med i Chainalysis' Customer Advisory Board, en kunnskapsdelingsplattform for Chainalysis-kunder fra regioner verden over. 

– Dette viser vårt engasjement for å være aktivt med i utforskningen av vår rolle i markedet for digitale aktiva. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Chainalysis for å skape et mer sikkert og transparent kryptomarked, sier Gobel.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen