Gründer og daglig leder Daro Navaratnam i Dintero.
Gründer og daglig leder Daro Navaratnam i Dintero.

Dintero henter friske penger: Prises til 200 millioner kroner

Nå snuser betalingsselskapet på nye markeder utenfor Norden.

Publisert Sist oppdatert

Betalingsselskapet Dintero gjennomførte nylig en ny emisjon på 10 millioner kroner, som priser selskaper til 200 millioner kroner.

– Den gikk over all forventning og ble overtegnet nesten med en gang, sier gründer og daglig leder Daro Navaratnam i en pressemelding.

Schibsted er en av investorene som øker sin eierandel, fra 1,57 prosent til 4,05 prosent. Konsernet gikk inn med en mindre sum til en prising på 125 millioner kroner på tampen av fjoråret, og følger nå opp investeringen.

– Som en langsiktig investor er vi opptatt av å være en støtte og sparringspartner for de selskapene vi investerer i. Vi er relativt ferske eiere i Dintero, men det har vært - og er - fantastisk å følge selskapet og få ta del i den imponerende veksten de nå opplever, sier Mats Staugaard, Investment Manager i Schibsted Growth.

Dintero har utviklet en åpen markedsplass for ulike betalingsløsninger, som Visa/Mastercard, Vipps, Swish, faktura og delbetaling. Inkludert pengene som ble hentet inn i fjor, har selskapet nå over 20 millioner friske kroner å investere i videre satsing i Norden og Europa.

– Målet vårt var å få med dedikerte investorer med kompetanse som kan styrke og komplettere vår egen. Da er det veldig gledelig at våre eksisterende investorer umiddelbart meldte sin interesse, i tillegg til flere andre. Vi valgte likevel å prioritere de vi allerede har inne på eiersiden, sier Navaratnam.

Ut av Norden

Dintero opplyser at selskapet opplever sterk vekst for tiden, med over 100 nye kundesøknader i måneden.

Blant er selskapet godt i gang med en satsing i Sverige, og nå ser Dintero på nye markeder utenfor Norden.

– Vi er svært godt rigget for videre vekst utenfor Norge, både økonomisk, produktmessig og kompetansemessig. Vi har et utrolig sterkt team allerede, i tillegg til at vi rekrutterer aktivt. Det vil gi fart til å utvikle nye, smarte løsninger som vi vil lansere etter hvert, sier Navaratnam.

Slik ser eierfordelingen i Dintero ut etter emisjonen:

  • Ansatte: 80.05%
  • CoFounder II AS: 6.25%
  • Harding Invest AS (styreleder Johan Reinsli): 3.99%
  • Schibsted: 4.05 %
  • Andre: 5.66%

For ordens skyld: Schibsted eier en liten bit av Shifter gjennom E24

Powered by Labrador CMS