FinSHIFT 27.10.2021

Dette er de største utfordrerbankene i verden

Publisert Sist oppdatert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Hva er saken?

Digitale utfordrerbanker, også kalt neobanker, begynner det å bli mange av. Nettstedet businessfinancing.co.uk bestemte seg for at de ville finne ut hvilken ny bank som er mest etterspurt i hvert enkelt land verden over. Resultatet ser du på kartet ovenfor.

Det skal med en gang sies at undersøkelsen nok ikke er den mest vitenskapelige Finshift har referert til. Nettstedet har helt enkelt plukket i ut de viktigste søkeordene for de største bankene og har så analysert søkedata fra Google og funnet ut hvilken bank som googles mest på månedlig basis.

Men oversiktskart er alltid morsomme å fordype seg i, om ikke annet gir det en mulighet til å lære seg navnet på noen nye banker en ikke ante eksisterte. Det er egentlig bare en bank – Revolut – som for alvor har klart å bli multinasjonal. Ifølge dette kartet har Nick Storonskys bank-baby klart å bli størst i hele 17 land.

Hvorfor er dette interessant?

Til tross for sine begrensninger gir dette kartet faktisk et ganske så bra bilde av hvor fragmentert den nye bankverden er.

Hva er konsekvensen?

Om noen år vil dette kartet se ganske så forskjellig ut. Man må nok regne med at selskaper som for eksempel Stripe og, det som faktisk er verdens største neobank målt i antall kunder, brasilianske Nubank har lyst til å ekspandere.

Ser vi til Skandinavia vil det helt sikkert ikke ta veldig lang tid før kartet har fått en annen farge. Det skulle overraske om ikke danske Lunar tar over rollen som største utfordrerbank både i Norge og Sverige.

Les mer: Den mest populære digitalbanken i hvert land

Powered by Labrador CMS