FINTECH

Den nye Lunar-sjefen i Norge restarter bedriftsbanken og senker prisene

– Jeg tror vi dessverre priset oss litt ut av markedet, sier Mats Persson Bergius, Lunars administrerende direktør for Norge og Sverige.

Mats Persson Bergius, adm. dir. for Norge og Sverige i Lunar uttaler seg for første gang etter at han tok over ansvaret for Norge etter Eilin Schjetne tidligere i år.
Mats Persson Bergius, adm. dir. for Norge og Sverige i Lunar uttaler seg for første gang etter at han tok over ansvaret for Norge etter Eilin Schjetne tidligere i år.
Publisert

Bedriftsatsingen til Lunar har vært en stor suksess - i hjemlandet Danmark. Kort tid etter at banken lanserte bedriftskonto for SMB-markedet, var den oppe på et nivå der rundt 50 prosent av alle nyetablerte virksomheter i Danmark søkte om Lunar-konto.

Da Norge i fjor høst ble det første markedet utenfor Danmark som skulle prøve å gjenta suksessen fra hjemmebanen, skortet det ikke på ambisjonene:

– Vi kan jo ikke legge listen noe lavere her, sa Eilin Schjetne, daværende Norges-sjef i Lunar, i forkant av lanseringen.

Det første bedriftsproduktet var en bankpakke kalt Solo, der den primære målgruppen var enkeltmannsforetakene. Månedsprisen ble satt til 149 kroner i måneden for bruk av konto, kort og konto-til-konto-betalinger.

Det viste seg at det ikke helt var det norske småbedrifter ønsket seg.

– Jeg tror vi dessverre priset oss litt ut av markedet, sier Mats Persson Bergius, administrerende direktør for Norge og Sverige i Lunar til Shifter.

I sitt første intervju etter at han tok over det norske markedet etter Eilin Schjetne ved begynnelsen av året, signaliserer han nå en omstart for bedriftssatsingen.

– Norge var jo det første markedet utenfor Danmark vi prøvde oss på bedriftsmarkedet, og vi har lært oss mye om det norske bedriftsmarkedet og hva som er viktig for norske enkeltmannsforetak, som er vår primære målgruppe.

Dermed er prisingen blitt ganske så radikalt endret. Prisen på bedriftspakken er senket til 69 kroner i måneden.

– Det er blitt godt tatt imot. Vi føler at vi har truffet rett på innhold og pris, sier Bergius, og fortsetter:

– Når ser vi på hvordan vi best skal skalere distribusjonen. Om vi skal fortsette med direktedistribusjon som i dag, eller om vi skal finne samarbeid med andre.

– Hvor mange norske bedriftskunder har dere i dag?

– Vi går ikke ut med tall på det, sier den svenske Lunar-sjefen for Norge.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS