FINTECH

Ble hentet inn som COO i april - nå tar Lars Vangen Jordet over roret i Spense

Etter tre år tar gründer Jonas Lisgård ett skritt tilbake og skal fokusere på forretningsutvikling.

Jonas Lisgård gründer og daglig leder (t.v.) og Lars Vangen Jordet operativ sjef i Spense.
Jonas Lisgård gründer og daglig leder (t.v.) og Lars Vangen Jordet operativ sjef i Spense.
Publisert Sist oppdatert

- Dette var litt av planen da vi ansatte Lars tidligere i år, skriver Jonas Lisgård i en e-post til Shifter 

Det var i april Lars Vangen Jordet kom inn som driftssjef (COO) i Spense. Med nesten 25 års erfaring fra bilbransjen, der han blant annet har bygget opp bilsatsingen til Finn.no og  senere også Schibsted/Adevintas tilsvarende satsing i Spania, var klart fra starten av at Vangen Jordet ville få en sentral rolle i skaleringsfasen til Spense.

På merittlisten til Vangen Jordet kan også nevnes at han startet Schibsted Ventures og ledet den virksomheten i seks år.

Ambisiøst mål

  – Om et år skal vi i hvert fall være på plass i hele Norden pluss et land til. Hvis ikke, så blir jeg veldig skuffet, sa Lisgård da Shifter møtte ham og Vangen Jordet i juni.

Det ambisiøse målet blir det nå Vangen Jordets oppgave å innfri.

– Spense adresserer et enormt marked. Vi løser fundamentale utfordringer for bilforhandlerne når det gjelder digitalisering og kundereise. Jeg er imponert over gjengen jeg er blitt kjent med her, og nå er vi klare for virkelig å trykke på gassen, både i Norge og internasjonalt. Det er utrolig spennende, sier Vangen Jordet i en pressemelding.

Happy med rokade

Lisgård er superhappy med rokaden:

- Lars er flinkere enn meg på daglig drift og struktur. I tillegg har han lang erfaring og et stort nettverk nasjonalt og internasjonalt. Vi utfyller hverandre på en optimal måte Det kan ikke bli bedre for Spense, skriver Spense-gründeren i e-posten til Shifter 

Spense er et av mange selskaper som prøver å finne sin egen «sweet spot» i det raskt voksende mobilitetslandskapet. For Spense betyr det en plattform som tilbyr en rekke ulike betalingsløsninger til bilforhandlere og verksteder.

Kongstanken for Lisgård, helt siden han forlot Brabank i 2020 for å starte Spense, har vært å bygge en betalingsplattform som kan integreres med andre fagsystemer for å gi en best mulig «kundereise». Iføge Lisgård ville han gi brukerne av fagsystemer to valg. Ønsker du å selge denne fordringen og få penger i morgen, eller ønsker du at noen administrerer den for deg.

Det er nå blir kondensert ned til det ubeskjedne målet om å bli «the way to pay» for bilbransjen. 

Hentet penger i vår

Selskapet har i dag over 200 kunder og blant kunder og samarbeidspartnere finnes Porsche, Skoda og Cupra samt forhandlersystemer som Incadea, Helios, Vitec og Norbits. 

Tidligere i år hentet Spense penger for fjerde gang og fikk inn Gjensidige Mobility Group som strategisk investor, 

– Med sin erfaring fra teknologiselskaper som leverer tjenester til bilbransjen har Lars perfekt bakgrunn for å ta Spense til neste nivå. Dette er rett og slett et marked han kan ut og inn. Samtidig er jeg glad for at Jonas vil fortsette sin fantastiske innsats for å skape interesse for Spense blant kunder, forretningsforbindelser og investorer, sier styreleder Klaus-Anders Nysteen i Spense, i meldingen.

Spense-gründer Jonas Lisgård vil fremover lede arbeidet med forretningsutvikling i Spense. 

– Jeg er veldig glad for at Lars nå tar stafettpinnen som Spense-sjef. Siden oppstarten for tre år siden har vi jobbet knallhardt og skapt noe som kan bli et norsk teknologieventyr. Vi har fått inn spennende kunder, sentrale samarbeidspartnere og solide investorer, som Gjensidige. Jeg gleder meg til veien videre med Spense, sier Jonas Lisgård. 

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Powered by Labrador CMS