FinSHIFT 18.01.2023

Banklederen finner roen i sparkling 0g maling

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Cathrine Hove Brobak, leder forretningsutvikling og innovasjon i SpareBank 1 SMN

Hva går jobben din ut på?

Jeg leder et team som jobber med forretningsutvikling og innovasjon i og på tvers av alle forretningsområder og datterselskaper i konsernet. Vi jobber med nyskapning, enten det er i form av å løse kundebehov på nye måter, ta i bruk ny teknologi eller satse innenfor nye områder der vi ikke er til stede i dag. Vårt mål er å skape økt verdi for kundene, for samfunnet og for konsernet.

Hva er det mest spennende prosjektet du har jobbet på så langt?

Jeg må trekke frem tre prosjekter: Det første er et samarbeidet med en start-up her i Trondheim som er eksperter på AI. Gjennom flere måneder testet vi ulike bruksområder og verdiforslag, og landet til slutt på bruk av AI for å avsløre økonomisk kriminalitet. Nå bruker flere av bankene i alliansen løsningen, og start-up-en har vokst og satser nå i resten av Norden.

I det andre tok tok utgangspunkt i kundenes behov, jobbet frem en ny tjeneste som bruker transaksjonsdata til å si noe om hver enkelt kunde sitt klimafotavtrykk. Jeg synes det er spesielt givende å kombinere finans, teknologi og bærekraft – som vi fikk til i dette prosjektet.

Til sist må jeg trekke frem samarbeidet med Snøhetta i metaverset, som absolutt har åpnet øynene for nye brukeropplevelser og mange nye muligheter for oss som bank og finanskonsern.

Hva gjør bankene om tre år som de ikke gjør i dag?

Generelt tror jeg at finansielle tjenester vil være en mer naturlig del av ikke-finansielle kundereiser, noe som fremover vil kreve enda mer samarbeid på tvers av bransjer. Jeg tror også at det vil være flere alternativer for finansiering og investering, som vil bidra til demokratisering av finans gjennom å være tilgjengelig for enda flere grupper mennesker enn i dag. Vi vil nok også se økt aktivitet innenfor krypto, DeFi, metaverse, digitale eiendeler osv.

Kan du fortelle noe om deg selv vi ikke kan lese på LinkedIn?

Jeg har fått oppussing som hobby gjennom å renovere et hus fra 50-tallet de siste par årene. Etter en lang arbeidsdag er det faktisk mye «mindfulness» i sparkling, pussing og maling.

Powered by Labrador CMS