Bank OG FINANS

BankAxept skal inn i Apple Pay - det gleder norske handlere

Frem mot jul skal en betaling i Apple Pay kunne gå via BankAxept i stedet for Visa- eller Mastercard-nettverkene. For norske butikker vil det bety reduserte kostnader.

BankAxept, her ved leder for digitale betalinger, Jes Rasmussen, joober for å bli tilgjengelig i Apple Pay.
BankAxept, her ved leder for digitale betalinger, Jes Rasmussen, joober for å bli tilgjengelig i Apple Pay.
Publisert Sist oppdatert

Oppdatert

Hittil har Apple Pay-betalinger i Norge skjedd med kort som bruker Visa eller Mastercard. Nå skal også den norske løsningen BankAxept bli et alternativ i Apple Pay.

Ved begynnelsen av året startet BankAxept på et omfattende arbeid sammen med norske banker og Apple.

– Vi regner med at de første kortene med BankAxept vil bli utstilt i Apple Pay omkring årskiftet, sier Jes Rasmussen, leder for digitale betalinger i BankID BankAxept til Shifter, og legger til:

– Vi er svært fornøyde med at det norske, nasjonale kortsystemet BankAxept blir tilgjengelig i Apple Pay. Det betyr at vi er på god vei mot rimeligere betaling for handelen enten kundene betaler med plastikk-kortet eller med sin digitale lommebok fra Apple, sier Jes Rasmussen, leder for digitale betalinger i BankID BankAxept.

Ifølge Rasmussen jobber BankAxept parallelt med å bli tilgjengelig også i alle Android-baserte Pay-løsninger, som eksempelvis Google Pay og Samsung Pay.

Betyr ikke Apple Pay for alle

Selv om de fleste norske banker benytter denne løsningen, er det fortsatt hver enkelt bank som velger om de vil tilby Apple Pay til sine kunder.

Dermed er det ingen automatikk i at eksempelvis DNB- eller Sparebank 1-kunder vil få tilgang til Apples digitale lommebok, selv om de har et debetkort med BankAxept.

Den største endringen er det butikkene som vil merke, fordi det vil være billigere å bruke den norske løsningen.

Det gleder Kristian Bjørseth, leder av finansielle tjenester og ID i Coop Norge:

– For varehandelen i Norge, i hvert fall sett fra vårt perspektiv, er det BankAxept gjør veldig positivt. Vi ønsker et lokalt betalingscheme velkommen i disse kanalene, sier Bjørseth til Shifter.

Satser internasjonalt

Det norske selskapet leverer også teknologi og drift av digitaliserte kort til andre nasjonale kortløsninger, deriblant i Italia og Danmark.

– Den rimelige, enkle kortbetalingen med BankAxept har fortsatt et godt grep om fysisk handel, men det er avgjørende å være tilgjengelig i digitale kanaler når flere og flere foretrekker å betale med mobilen og klokka med digitale lommebøker, sier Rasmussen.

BankAxept har som mål å bli betalingskilde i lokale og internasjonale lommebøker, og på sikt også i nettbetaling.

– Å ta BankAxept digitalt er en helt nødvendig utvikling dersom vi skal fortsette å tilby den rimeligste betalingen i nye tiår, sier Jes Rasmussen.

Åtte nye banker åpner for Apple

Samtidig som nyheten sprakk om BankAxepts Apple-grep, varslet de åtte medlemmene i De Samarbeidende Sparebankene, DSS, og KLP Banken, at de vil la kundene betale med Apple Pay.

Dette gjelder kunder i følgende banker:

  • Voss Sparebank
  • Spareskillingsbanken
  • Søgne og Greipstad Sparebank
  • Skudenes & Aakra Sparebank
  • Luster Sparebank
  • Lillesands Sparebank
  • Haugesund Sparebank
  • Flekkefjord Sparebank

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS