Betaling

BankAxept flytter inn i mobilen

En ny avtale med det tre store dagligvarekjedene gjør at det vil bli enklere å betale med app i matbutikken. Dermed blir BankAxept blir mer enn bare en betalingsmåte på kort,  

Leder for betaling i BankID Bank Axept, Kjetil Bøe, mener avtalen er en stor milepæl
Publisert

BankAxept har inngått partnerskap med norges tre største dagligvareaktører, NorgesGruppen, Coop og Rema 1000. Dagligvarene vil innføre eBetaling med BankAxept i sine kundeapper.

– Dette er en stor milepæl for både oss og dagligvarehandelen, og en seier for norsk teknologi, sier leder for betaling i BankID BankAxept, Kjetil Bøe, i en pressemelding.

I dag er betaling med BankAxept tilgjengelig i over 90.000 butikker i Norge, og 80 prosent av alle kortbetalinger skjer med det norske betalingskortet. Dagligvarehandelen utgjør 40 prosent av volumet, men kjøp gjennom butikkenes apper benytter kun internasjonale betalingskort.

– Dagligvarekjedene vil få lave BankAxept-priser, uansett om forbrukerne betaler digitalt med en app eller med plastkortet. Dermed kan dagligvarehandelen gi gass på digitale betalinger, uten at det koster skjorta. Dette kommer også forbrukerne til gode, siden økte kostnader for butikkene over tid gjerne resulterer i høyere priser ut til forbruker, sier Bøe.

BankAxept påpeker i sin pressemelding at selskapet er fornøyd med avtalen da selskapet stadig er i sterk konkurranse mot utenlandske betalingsselskaper. 

Til å starte med vil det være rundt 70 prosent av norske bankkunder som kan betale med BankAxept-kortet i dagligvarehandelens apper. Bøe håper også at flere av de norske bankene melder seg på etter hvert.

– Vi har valgt BankAxept fordi vi heier på den norske betalingsløsningen og ser frem til å lansere den enkleste, tryggeste og billigste digitale betalingen til kundene våre neste år. Vi har valgt å starte kun med BankAxept og derfor er det viktig at alle bankene blir med fra start og lar våre og bankenes kunder få glede av det vi bygger sammen, sier leder for verdiøkende tjenester i NorgesGruppen, Odd Birkenes.

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen