FinSHIFT 11.05.2022

Aprila ruster for konkurranse og lønnsomhet

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Halvor Lande, adm. direktør Aprila

Hva er saken?

Aprila Bank skal begynne å tilby sin kassekredittløsning gjennom enda en bank. Sparebank 1 SR Bank følger i fotsporene til DNB og Storebrand.

– Vår strategi er å være tilgjengelig i flest mulig flater, slik at vi kan sørge for at arbeidskapital er tilgjengelig for småbedrifter, sier Aprila-sjef Halvor Lande til Shifter.

Dermed håper Lande på å lande ende flere banksamarbeid fremover. m

I tillegg har Aprila også et godt samarbeid med Visma-konsernet og tilbyr kassekreditt-løsning gjennom både Tripletex og eAccounting.

Hvorfor er dette interessant?

At store norske banker inngår avtaler der de i praksis blir distributører av lån til egne bedriftskunder, er fortsatt noe som ikke kan sies å være helt hverdagslig i den norske finansdammen.

Det et likevel et uvanlig godt eksempel på at både etablert aktør og utfordrer har noe å vinne på å jobbe sammen. Bankene kan tilby lån til kunder som de selv ikke tør å låne ut til, og Aprila utvider kundeporteføljen med bedrifter banken neppe hadde fått tak i på egen hånd

Eller som Marianne Bakke, konserndirektør SMB og Landbruk i SpareBank 1 SR-Bank utrykte det: «Nå vi vil kunne tilby løsninger som vi ikke har hatt i vår produktpalett».

En annen ting er at Aprila tidligere i år fikk en konkurrent på kassekreditt til småbedrifter. Et å ha blitt størst på nettopp den nisjen i fem land, har den svenske finansagenten Qred vendt blikket mot Norge med lånetilbud som minner veldig om Aprilas.

– Vi har stor respekt for Aprila, men vi tror at vi relativt raskt kan bli markedsledende også i Norge. Konkurransen er liten, sammenlignet med de andre nordiske landene, sa Qreds administrerende direktør Emil Sunvisson til Shifter i mars.

Hva er konsekvensen?

Å inngå så mange banksamarbeid som mulig vil garantert hjelpe på å demme opp for trusselen fra den svenske konkurransen.

Aprila er derimot ikke overdrevent redde for konkurransen og peker blant annet på at de selv har klart å skaffe seg 5000 kunder bare i Norge, mens Qred har rundt 15.000 totalt i alle fem landene.

Avtalen med SR-Bank er også godt timet for bidra til et av Aprilas store mål – at årets andre kvartal skal bli det første der Aprila går med overskudd.

Ifølge Halvor Lande ligger banken godt an halvveis ut i kvartalet. Da kan de ekstra kundene som dukker opp fra SR-Bank gi det siste lille løftet som sikrer sorte tall.

Relaterte saker

Aprila inngår avtale med nok en storbank
Rask utlånsvekst rigger Aprila for eksport
Aprila får svensk konkurranse om småbedriftenes gunst