FinSHIFT 30.08.2023

Apple Pay-nekt uten store bølger

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Hva er saken? 

Natt til mandag var det slutt på forholdet mellom Sbanken-kundene og Apple Pay, tilsynelatende uten noen store protestytringer fra brukerne.

Hvorfor er dette interessant? 

Da DNBs planer om å kjøpe Sbanken ble kjent, var protestene voldsomme. Facebook-gruppen «Redd Sbanken – nei til DNB», fikk på noen uker over 12.000 medlemmer.

Så har det bit for bit blitt synlig at alle som mener at norske bankkunder stort sett er lite bevegelige, har fått rett. Da Sbanken satte punktum for 2022 viste det seg at bankene hadde fått flere kunder - ikke færre.

Da fusjonen var i boks i vår og DNB noen uker senere meldte at Apple Pay ville forsvinne over sommeren, blusset protestene opp litt, men heller ikke da ser det ut til at frafallet ble voldsomt stort.

De som byttet bank (Bulder gikk neppe i minus på DNBs valg), gjorde det nok uten å si så mye om det, så det er ikke så lett å vite omfanget. DNB og Sbanken vil nok neppe fortelle i detalj hvor mange som har dratt.

Hva er konsekvensen? 

Det sies at omtrent 7 prosent av norske bankkunder bytter bank hvert år. Det hadde vært interessant å få vite hvor stor prosentandel av Sbankens kunder som har flyttet på seg. Det skulle ikke overraske om det holder seg under gjennomsnittsnivået.

Det andre som hadde vært interessant å vite er hvor mange som har skaffet seg adapter-løsningen Curve. Kort-løsningen som lar både DNB- og Sbanken-kunder omgå Apple Pay-blokkaden uten at det koster noe særlig.

– Det er flere som har blitt oppmerksomme på at det finnes ulike digitale lommebøker, og vi vet at mange kunder har tatt i bruk Curve, uttalte Sbankens tidligere markedssjef Hanne Krum til Shifter før helgen.

Relaterte saker:

→ Nå har Sbanken stengt for Apple Pay