Tore Tungodden, assisterende direktør ved Universitetet i Bergen og Bjørg Marit Eknes, styreleder i NCE Finance Innovation var to av dem som spilte inn taler til nettåpningen av Fintech Huben.

Åpnet Fintech Huben med taler på nett

Festtaler ble det flere av, men festen den uteble da NCE Finance Innovation endelig fikk gjennomført den formelle åpningen av Fintech Huben i Bergen.

Publisert

– Vi har ventet siden august på at koronasituasjonen skulle gjøre det mulig å ha en fysisk åpningsseremoni. Til slutt måtte vi bare gi opp og gjennomføre den virtuelt, sier Atle Sivertsen, daglig leder i NCE Finance Innovation til Shifter.

Talene ble tatt opp i forkant og «åpnings-videoen» ble publisert på i ulike kanaler på nett onsdag formiddag.

– Vi i Innovasjon Norge er begeistret for at Fintech Huben nå åpnes og ikke minst for det viktige arbeidet klyngen gjør. I løpet av kort tid har fintech-klyngen etablert seg som en viktig aktør for Norge. Dere har vokst fra å være et miljø med et regionalt nedslagsfelt til å få et nasjonalt nedslagsfelt i rekordfart, sa Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge i sin åpningstale.

Finance Innovation ble etablert i 2017. Da var det banker og etablerte selskaper, som tok initiativ og sto for pengene. Det har preget styresammensetning og frem til nå.

Tidligere i høst varslet nemlig klyngen om en retningsendring. Styret ble mer spisset, et «advisory board» ble opprettet og det skulle jobbes med å få flere startups med i klyngen.

– Vi ønsker jo at flere gründere og startups skal få opp øynene for verdien av å være med i et økosystem, sier Atle Sivertsen.

Det samme gjelder selskaper utenfor Bergen. Etter at Finance Innovation fikk status som hele Norge fintech-klynge i 2018 har antallet ikke-bergenske medlemmer vokst kraftig.

– I dag er vi blitt flere medlemmer utenfor Bergen enn i Bergen. Det har gjort at vårt fokus har flyttet seg ganske langt fra der vi begynte, sier Sivertsen.