FinSHIFT 24.11.2021

«Alle banker kommer til å måtte ta innover seg at EU er vårt nye næringsdepartement»

Publisert

Dette er et utdrag fra vårt nyhetsbrev om finansteknologi, FinShift, som sendes ut hver onsdag. Meld deg på brevet under.

Dagens gjest er Jan Erik Kjerpeseth, Konsernsjef i Sparebanken Vest

Hva går jobben din ut på?

Jeg leder arbeidet med å skape verdier for næringsliv, eiere og lokalsamfunn på Vestlandet.

Hva er det mest spennende prosjektet du har jobbet på så langt?

Jeg er veldig stolt over den snuoperasjonen vi har hatt som bank de siste ti årene. Fra å prestere finansielt dårlig til nå å nyte svært stor tillit i kapitalmarkedet, hos kunder, i regionen og hos investorer. Det er resultatet av en rekke små og mellomstore beslutninger fra dedikerte ansatte.

Hva gjør bankene om tre år som de ikke gjør i dag?

Alle banker kommer til å måtte ta innover seg at EU er vårt nye næringsdepartement, og vi må alle omstille oss og stille helt andre krav til bedriftskundene våre for å kunne tilfredsstille EUs taksonomi.

Kan du fortelle noe om deg selv vi ikke kan lese på Linkedin?

Kommer fra en liten industribygd, Svelgen. Alle typer ferier fra jeg var 16 år i oppveksten og i studietiden ble brukt til skiftarbeid på Elkem Bremanger. Flott barndom der volleyball og fotball var hovedaktiviteten. I dag far til tre fantastiske barn, med en engasjert 4-åring som minstemann. Alle er veldig glad i skikjøring, og hver mulige helg brukes til ski i flotte Myrkdalen utenfor Bergen.