FINTECH

Adminflow ut av skyggen til Dealflow

Med friske millioner fra to regnskapsbyråer er Stephen Øyhovden klar til å skaffe seg kolleger og vise verden at Adminflow er mye mer enn en løsning for å ha styring på aksjonærer.

Stephen Øyhovden, daglig leder i Adminflow (t.h) er på god vei å gjøre selskapet uavhengig av moderskipet Dealflow. Nå investerer Athene Group og partner Are Berg Hjelle et betydelig beløp og blir største eiere i Adminflow.
Stephen Øyhovden, daglig leder i Adminflow (t.h) er på god vei å gjøre selskapet uavhengig av moderskipet Dealflow. Nå investerer Athene Group og partner Are Berg Hjelle et betydelig beløp og blir største eiere i Adminflow.
Publisert Sist oppdatert

Adminflow begynte som et verktøy for å hjelpe de selskapene som henter penger via folkefinansieringsplattformen til Dealflow. De færreste oppstartsselskaper har nemlig et apparat som et rigget for å håndtere alt papirarbeid som følger med å få inn flere hundre nye aksjonærer.

At dette hadde potensial til å bli noe mer enn bare en støtte til selskaper som hentet penger, ble raskt åpenbart. Sommeren 2021 ble Stephen Øyhovden hentet fra PwC i Bergen for å bygge Adminflow som eget selskap.

Fra ti til tusen

Siden har utviklingen gått fort.

– I begynnelsen hadde vi noen titalls kunder, nå har vi flere tusen kunder og rundt 30.000 brukere på plattformen, sier Øyhovden til Shifter

– Crowdfunding-kundene har vært veldig viktige, men utgjør i dag en stadig mindre andel av kundemassen vår, fortsetter han.

Til å begynne med kunne Adminflow tilby digital aksjebok, dokumenthåndtering og styrerom til kundene. I dag er porteføljen utvidet med toveis kommunikasjon med Altinn, aksjonærregisteroppgave, administrasjon av aksjeportefølje, kontraktshåndtering, due diligence-modul og investorkommunikasjon.

Ble interessert allerede i 2021

De første som oppdaget hva Adminflow holdt på å bygge opp, var regnskapsbyråene. Øyhovden forteller at de første samarbeidene kom til stand allerede et stykke ut i 2021.

– De innså at det vi hadde å tilby, vil fungere utmerket som verdiøkende tjenester til deres egne regnskapskunder, sier Øyhovden.

De to største regnskapskundene de siste årene,  Athene Group og Nimbus Regnskap, er så fornøyde med samarbeidet at de nå blir eiere i Adminflow. Øyhovden vil ikke kommentere på beløp, men Shifter erfarer at det det siste halvåret er hentet over 5MNOK fra nye og eksisterende investorer.

– Vi har hatt fokus på startups og scaleups i lang tid, og Adminflows plattform dekker nøkkelfunksjonalitet for disse selskapene, sier Are Berg Hjelle, partner og CTO i regnskaps- og rådgivningsbyrået Athene Group, og legger til:

– Blant startups og scaleups opplever vi at veldig mange har utfordringer med aksjeboken, kapitalforhøyelser, styrearbeid, kontraktsadministrasjon, og mye mer. Med Adminflow ser vi at kundene våre bruker betraktelig mindre tid og frustrasjon på disse oppgavene.

Kan spare store beløp og mye tid 

Hjelle forteller om et konkret eksempel, der samarbeidet mellom selskapene vil kunne gjøre en betydelig forskjell for kundene. Skatteinsentivsordningen, altså inntektsfradrag ved investering i oppstartselskap, kan være komplisert å rapportere på, og er noe mange selskaper ikke har et aktivt forhold til, ifølge Athene-partneren.

– En av våre kunder sparte sine investorer for rundt to millioner kroner ved å rapportere tidligere kapitalforhøyelser riktig. Adminflow gjør det enkelt å rapportere, huske på og organisere dette fradraget på en effektiv måte., sier Hjelle

– Det er et scenario med bare vinnere, for her er det faktisk lagt til rette for en god ordning for investorer og selskaper om man bare gjør det rett, skyter Øyhovden inn før Hjelle legger til:

– Adminflow er det beste produktet på markedet. Løsningen gir både oss og kundene langt bedre kontroll og store tidsbesparelser.

Har også investert privat

Når er Hjelle langt fra ukjent med Adminflow. Allerede 2021 gikk han og de to andre sentrale aktørene i Athene Group, Arild Haavik og Erik Tjelta inn i Adminflow via egne investeringsselskaper. De fikk kjøpte 50 prosent av aksjene i selskapet, mens Dealflow fortsatt eide den andre halvdelen.

I denne emisjonen bidrar Athene Group med mesteparten av pengene, og vil bli største aksjonær i Adminflow etter transaksjonen, ifølge Øyhovden.

Det kan noteres at bak Athene Group står BOS Kapital, investeringsarmen til det familieeide Bertel O. Steen-konsernet og investor Carl Hall. De kjøpte 60 prosent av Athene Group fra Haavik, Tjelta og Hjelle i fjor vår. Ambisjonen er å vokse kraftig innenfor regnskapsbransjen.

Jakter på kolleger

Shifter møter Øyhovden og Hjelle på et av Athenes kontorer i Oslo i en pause mellom en rekke jobbintervjuer. Øyhovden er i Oslo for å finne mulige fremtidige kolleger. Per nå er han nemlig den eneste fast ansatte i Adminflow.

Det har ikke hindret selskapet fra å vokse fra 86.000 i inntekter i 2021 til 822.000 i fjor og på god vei mot to millioner kroner i år.

– Vi har hatt god vekst, men nå får finansielle muskler å legge bak våre vekstambisjoner, sier Øyhovden, men betoner at han er mer opptatt av å finne de rette medarbeiderne, heller enn å bare ansette for kortsiktig vekst.

– Vi har bygget et system som skal kunne skalere på en god måte, uten å ha behov for å ansette veldig mye folk. Det skal vi fortsette med.

– Når ser du for deg at denne satsingen skal begynne å gi utslag på bunnlinjen?

– Hvis vi lykkes med vekstplanene vi har, ser jeg for meg at vi kan ha en veldig sunn butikk i 2025, sier Øyhovden.

 

Abonner på nyhetsbrevet FinShift

Hold deg oppdatert på det siste og viktigste om fremtiden innen bank- og finansbransjen

Powered by Labrador CMS