Gründer og daglig leder i FundingPartner, Geir Atle Bore, tror bedriften kan bli lønnsom i 2021. Det seneste lånet de formidlet, 300.000 kroner for brøyteselskapet S. Jessen AS, ble fulltegnet på ett minutt. Foto: Presse

FundingPartner har knust målene så langt i år, men glemte av sommeren i budsjetteringen

Publisert Sist oppdatert

– Vi glemte at tredje kvartal er treige måneder, sier daglig leder i Funding Partner, Geir Atle Bore. Det ambisiøse budsjettet er likevel innen rekkevidde, tror han.

Siden september i fjor har folkelåntjenesten FundingPartner formidlet lån for 28 ulike selskaper.

I årets andre kvartal var den samlede verdiene av lånene som ble utlyst på 29,5 millioner kroner, nesten en dobling av første kvartal. Selskapet budsjetterte med formidling av lån til 24 millioner i perioden.

– Det har vært en eventyrlig vekst, og vi er veldig fornøyde. Vi finner gode lån og de fylles opp på rekordtid, forteller Bore.

Det neste kvartalet blir imidlertid mer utfordrende enn året har vært så langt, innrømmer låne-gründeren.

– Vi har budsjettert med gradvis lineær vekst gjennom året. Vi glemte at tredje kvartal er treige måneder, fordi folk er på ferie.

De gode tallene fra tidligere i år, og planene for sommeren, gir gründeren likevel håp om at budsjettet ikke sprekker. Innen oktober har de lagt opp til å formidle lån for 30 millioner.

– Det var nok en feilbudsjettering, men vi jobber knallhardt i sommer, og har troa på at vi kan matche forrige kvartal, sier Bore, og forteller at de "i det siste" har fått 20 nye kunder daglig.

To år til lønnsomhet

Årsresultatet til FundingPartner for 2018 viser en omsetning på beskjedne 441.757 kroner, og et negativt driftsresultat på 2,45 millioner.

Selskapet var riktignok ikke i gang før september i fjor, og formidlet totalt sju lån til en verdi av 13,6 millioner frem til årsskiftet. Så langt i år har selskapet formidlet 21 lån for til sammen 45,5 millioner, og målet er 110 millioner før året er omme.

FundingPartner tar mellom 2,5 og 3,5 prosent i avgift på lånene de formidler, og om målsetningen nås vil inntektene øke til omkring 3,85 millioner i år.

Samtidig kommer kostnadene til å øke.

– Før vi fikk konsesjon, tok vi nesten ikke ut lønn, og derfor ser ikke resultatet vårt så stygt ut. I år tar vi ut lønn, og vi regner med å øke staben fra dagens 14 til 16 før utgangen av året, sier Bore, og legger til at det er særlig kompetanse innen kredittanalyse de har behov for.

Han vil ikke kommentere hvilket resultat de regner med å levere i år, men slår fast at det blir negativt.

Lønnsomheten er likevel i sikte.

Selskapet anslår at de må formidle lån på 400 millioner kroner i året for å komme over på pluss-siden. Det kan skje allerede neste år.

– Neste år har vi et ambisiøst mål om å nå 400 millioner. Vi satser mot vinteren 2020. Med økte kostnader ligger det da til rette for lønnsomhet i 2021, forteller Bore.

Han forteller også at selskapet ikke planlegger å hente penger de neste 12 månedene, men at det kan bli aktuelt etter det.

Ny plattform

Sommersesongen på FundingPartners plattform ble forøvrig sparket i gang tirsdag ettermiddag, med brøytebil- og transportselskapet S. Jessen AS fra Tana i Finnmark, som søkte 300.000 kroner til 9 prosent rente, for å øke kapitalbufferen i en kort periode mens de er på oppdrag rundt Hamar.

Lånet var det første som ble formidlet på selskapets oppgraderte plattform, som nå gir potensielle lånegivere én time til å studere betingelsene før det åpnes for investeringer.

Lånet ble fulltegnet av 20 investorer på under ett minutt.

Det du trenger å vite

  • FundingPartner ligger godt foran skjema for å nå målet om å formidle lån for 110 millioner kroner i år
  • Har målsetning om å formidle lån for 400 millioner neste år, og bli lønnsomme i 2021
  • Har oppgradert plattformen og gir potensielle investorer bedre tid til å sette seg inn i lånene