Simon Souyris Strumse i Filmgrail.

Podcast med Simon Souyris Strumse: Slik bygger han Filmgrail, og hvorfor folk gjerne kunne vært mindre opptatt av mord, sex, blod og investeringer i eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Før han startet den populære filmassistenten Filmgrail, visste han ikke hva en gründer var, og var mest opptatt av politikk. Likevel solgte Simon Souyris Strumse leilighet og båt, og tok sjansen. Nå angrer han ikke et sekund.

Simon Souyris Strumse har en ganske uvanlig bakgrunn som gründer. Som ungdomspolitiker i SV og miljøaktivist i et underbruk av Greenpeace der han jaktet på rederier som ville skrape skipene sine på strender i Bangladesh, ante han ingenting om det å være gründer.

– Likheten er vel at gründere og aktivister er folk som ser problemer og har lyst til å gjøre noe med dem, sier Souyris Strumse i Shifters podcast.

Det var slik han fikk ideen til Filmgrail, da han forsøkte å navigere i havet av filmer på de ulike strømmetjenestene på nettet.

Blod, sex, mord

Og han traff til de grader med ideen. I podcasten forteller han om hvordan de ganske raskt laget en app, og fikk sjokkerende 40.000 nedlastinger i løpet av det første døgnet, på tjenesten som indekserte filmer fra de strømmetjenester.  Han forteller om «historien» fra denne første opplevelsen til det Filmgrail er i dag, og hvordan det tar form fremover.

Vi får også høre hvordan Filmgrail nå bygger en tjeneste, der de blant annet bruker maskinlæring for å gi brukerne bedre anbefalinger. Og vi får høre om avveiingene rundt bruken av data. For eksempel at Filmgrail må filtrere vekk de mest populære søkeordene i filmtjenesten.

– Det hadde vært mye blod, sex, og mord i toppen av lista hvis vi ikke hadde fjernet disse tagene, forteller Souyris Strumse.

Samtidig forteller han hvordan de store mengdene data de etter hvert nå sitter på om brukernes preferanser, kan brukes til å utvikle nye tjenester.

– Det spennende er jo ikke nødvendigvis å analysere folks seksuelle preferanser, men det å lære om hvilken kontekst folk konsumerer hvilke type innhold.

Solgte alt m.m.

Vi får også høre mer om hvordan han solgte leiligheten og båten, og satset alt på å være gründer.  Om hvorfor han mener at flere bør gjøre dette. Den tidligere SV-politikeren kritiserer også venstresiden for å vite for lite om gründerskap. Han forteller også om hvordan Filmgrail nå skal rulles videre ut i markedet, og hvorfor kino har en framtid. Dessuten om hans forhold til badstu, og hvorfor han gjerne tar med både bursdagsgjester og sin neste investor inn i varmen. M.M.