Fikk 20 millioner fra EU: "Som å delta i Champions League for teknologibedrifter"

Publisert Sist oppdatert

Northern.tech høster av milliardpott.

Programvareselskapet er blitt tildelt litt over 2 millioner euro fra EUs Horisont 2020 – verdens største forsknings- og innovasjonsprogram, melder Finansavisen.

Det sto ikke dårlig til med selskapet fra før heller, for ifølge Finansavisen hentet selskapet 20 millioner kroner fra Alliance Venture og Investinor på tampen av fjoråret. Pengene er, i likhet med EU-midlene, tiltenkt IoT-prosjektet Mender, som er ett av selskapets tre satsningsområder.

– For oss er dette som å delta i Champions League for teknologibedrifter, sier Thomas Ryd til  Finansavisen.

Northern.tech utvikler Mender, et verktøy som skal sørge for å sikre at smarte produkter som kobles til nettet er sikre ved at de kan oppdatere programvare og firmware. EU-midlene Ryd får på bok skal brukes til å lage et økosystem rundt Mender, en åpen kildekode som skal gjør det enkelt og billig for alle å sikre smarte produkter, ifølge Finansavisen.

Northern.techs to andre forretningsområder er CFEengine og Zener. CFEengine automatiserer kompleks og forretningskritisk infrastruktur i større virksomheter som DHL, LinkedIn, US Navy og Deutsche Telekom.